Iho voi kuivua ja halkeilla, vaikka käyttäisi kuinka paljon kosteusvoidetta. Silloin voisi olla aika hankkia hohkakivi.

Jos hohkakivi ei ole sinulle kovin tuttu, saat nyt hyviä ohjeita ja vinkkejä sen käyttöön, joista on kerrottu Purewow -sivustolla. Saat tietää kaiken siitä, miten voit käyttää sitä kotona.

Hohkakivi on todellakin kiveä, koska se on tehty kovetetusta laavasta. Sitä on käytetty jo vuosisatojen ajan poistamaan kuollutta ihoa ja pehmentämään kehossa olevaa ihoa, joka sijaitsee mm. jaloissa, kyynärpäissä ja käsissä.

Näin käytät hohkakiveä oikein

Sivustolta löytyy tarkat ohjeet, kuinka hohkakiveä käytetään:

1. Käyttöön tarvitaan hohkakiven lisäksi kosteusvoidetta ja pyyhettä

2. Kohdealuetta liotetaan lämpimässä vedessä 5–10 minuutin ajan, jotta alue pehmentyisi ja hohkakivi liukuisi siinä paremmin.

3. Hohkakivi kostutetaan lämpimään saippuaveteen, jonka jälkeen sillä hierotaan pyörivin liikkein kohdetta 2–3 minuutin ajan. Tänä aikana todennäköisesti nähdään, kuinka kuollutta ihoa alkaa irtoamaan.  

4. Kun alue tuntuu pehmeämmältä, eikä siinä ole enää kuivaa ja hilseilevää ihoa, voi hohkakivellä hieromisen lopettaa. Muuten sitä pitää vielä jatkaa.

5. Tämän jälkeen iho huuhdellaan. Myös hohkakivi on hyvä huudella puhtaaksi seuraavaa kertaa varten.

6. Kuivaa iho ja levitä siihen kosteusvoidetta. Nyt ihon pitäisi näyttää ja tuntua pehmeältä.

Vinkkejä hohkakiven käyttämiseen

Vaikka hohkakiven käyttö on aika helppoa, löytyy sen käyttöön muutama hyvä vinkki. Sitä ei kannata painaa liian kovaa ihoa vasten, jotta ihoon ei synny punoitusta tai jopa verenvuotoa, kun iho menee rikki. Kannattaa keskittyä alueisiin, jossa on karkein iho kuten jalat, kyynärpää ja kädet.

Kun käytät hohkakiveä ensimmäisen kerran, ei sitä kannata käyttää heti uudelleen seuraavana päivänä. Pidä viikko taukoa, jotta näet miten ihosi reagoi siihen. Käytön jälkeen on kosteutus erittäin tärkeää. Sitä ei pidä jättää välistä.

Älä jaa samaa hohkakiveä muiden kanssa, koska ethän jaa kenenkään kanssa esimerkiksi hammasharjaasikaan. Hohkakivestä siirtyisi ihoosi esimerkiksi bakteereja ja muita ikäviä asioita, jos se ei olisi vain omassa käytössäsi.

Lähde: Purewow