Avioliitolla kuuman kumppanin kanssa voi olla ikäviä sivuvaikutuksia, kertoo Independent.

Uuden tutkimuksen mukaan hyvännäköisen kumppanin kanssa naimisissa oleva nainen kärsii todennäköisemmin huonosta itsetunnosta ja syömishäiriöistä kuin muut.

Body Image Journal -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että niissä heteroseksuaalisissa parisuhteissa, joissa naista pidetään vähemmän hyvännäköisenä kuin miestä, naiset laihduttavat todennäköisemmin kuin ne, joita pidettiin miestään paremman näköisinä.

Lisäksi tutkimuksesta selvisi, että vaikutus ei ole sama miehillä – miehet alkavat todella harvoin laihduttaa riippumatta siitä, kuinka hyvännäköisenä heidän vaimojaan pidetään.

Viehättävyys arvioitiin asteikolla 1-10

Tutkimusta varten tutkijatiimi tarkasteli 113 avioparia, jotka olivat olleet naimisissa alle neljä kuukautta ja iältään parikymppisiä. Tutkijat arvioivat heidän ulkonäkönsä ja esittivät heille kysymyksiä motivaatiosta syödä terveellisesti.

Jokaisesta osallistujasta otettiin kokovartalokuva. Osallistujien viehättävyys arvioitiin sekä kasvojen että koko vartalon perusteella asteikolla 1-10. Lisäksi jokainen osallistuja vastasi pitkään kyselyyn, jossa keskityttiin lähinnä kehonkuvaan ja siihen, miten osallistujat suhtautuivat ruokaan.

– Tulostemme mukaan fyysisesti viehättävällä aviomiehellä voi olla negatiivinen vaikutus vaimon kehonkuvaan – varsinkin, jos vaimo ei ole itse erityisen viehättävän näköinen, kommentoi tutkimusta johtanut psykologian professori Andrea Meltzer.

Lähde: Independent