On yllättävää, että patja voisi olla syynä siihen, että seksikokemus ei tunnu tyydyttävältä.

Se voi kuitenkin olla People -uutissivuston mukaan juuri se syy, miksi lakanoiden heiluttelu sängyssä ei tunnu niin hyvältä kuin toivoisi. Sängyssä toki voi olla paljon muutakin, jotka vievät huomion seksin harrastamisesta esimerkiksi nariseva sänky tai huonolta tuntuvat petivaatteet. Narinakin voi johtua huonosta patjasta.

Jos patja upottaa liikaa, sekin voi häiritä rakastelua ja tekee paikat kipeäksi. Heikkolaatuinen patja voi siten aiheuttaa selkäongelmien lisäksi myös suhdeongelmia, joten voisi olla aika uuden patjan hankintaan.

Uutisessa esitellään myös millaiset patjat häiritsevät eniten seksin harrastamista. Ensimmäisenä mainitaan vaahtomuovipatjat. Myös huonot jouset patjassa voivat olla yksi merkittävä syy. Patja on myös syytä vaihtaa uuteen 6–8 vuoden välein.

Jos huomaat, että heräät aamulla niska-, olkapää- tai selkäkipuihin, mutta tunnet olosi paremmaksi myöhemmin päivällä, se voi olla myös merkki siitä, että patja olisi syytä vaihtaa uuteen, jolloin seksikin voi luistaa paremmin.

Lähde: People