Jatkuvasta käytöstä huolimatta näiden puhdistaminen saattaa usein jäädä vähemmälle huomiolle.

Keittiösienet, meikkisudit ja hiusharjat ovat monella päivittäisessä käytössä, mutta tästä huolimatta niitä ei puhdisteta läheskään niin usein kuin pitäisi. Lue alta vinkit, miten ja milloin ne kannattaisi puhdistaa ja pidennät niiden käyttöikää.

Meikkisudit

Likaiset sudit levittävät muutakin kuin vanhaa meikkiä – esimerkiksi bakteereja ja kuolleita ihosoluja. Kauneusalan asiantuntija Alexis Wolfer suosittelee pitämään sudit puhtaana pesemällä ne joka viikko vauvashampoolla ja lämpimällä vedellä. Huuhtele sudit hyvin ja anna niiden kuivua vinossa yön yli.

Hiusharjat

Pääsääntö hiusharjasta huolehtimisessa on poistaa siitä hiukset muutaman kerran viikossa. Näin sen harjakset pysyvät paremmassa kunnossa. Kammalla saat nopeasti vetäistyä hiuksia pois harjasta. Sen lisäksi Wolfer suosittelee kerran kuukaudessa pesemään harjan, jotta kertymät hiustenhoitotuotteista, liasta, hiusten öljyistä ja bakteereista lähtevät pois. Parhaimmat tulokset saat, kun peset harjan lämpimässä vedessä käyttäen syväpuhdistavaa shampoota (tai tavallista, jos ei muuta ole). Huuhtele hyvin ja anna kuivua yön yli harjakset alaspäin pyyhkeen päällä.

Keittiösienet

Keittiösienet ovat käteviä siivoamisessa, mutta ne keräävät paljon erilaisia bakteereja. Asiantuntija Leslie Reichert kehottaakin puhdistamaan sienet päivittäin kuumassa, saippuaisessa vedessä ja sitten laitamaan sienen kahdeksi minuutiksi märkänä mikroon. Jos mikroa ei löydy, voit pestä sienen ja laittaa sen sitten astianpesukoneeseen (ylähyllylle) ja kuivaushjelman päälle. Nämä tekniikat vähentävät bakteereja, mutta eivät poista niitä kokonaan. Siksi keittiösienet kannattaisi vaihtaa joka viikko tai aina niiden muututtua limaiseksi tai haiseviksi – kumpi ikinä tuleekaan ensin.

Lähde: TODAY