Trendi kasvattaa suosiotaan somessa ja on sen keksineen vloggaajan mukaan helppo toteuttaa.

Kukat ovat hauska lisä hiuksia koristamaan ja moni käyttää esimerkiksi erilaisia kukkahiuskoristeita oman ”lookinsa” viimeistelyssä. Instagramista on noussut kuitenkin esiin kukkia hyödyntävä hiustrendi, jossa kukat otetaan osaksi toisella tapaa: hiuksista tehdään kukkamaljakko.

Kukkamaljakko-tyylin on kehittänyt tubettaja Taylor R. Ensivilkaisulla tämä hiustrendi voi vaikuttaa vaikealta toteuttaa, mutta Taylorin mukaan koko hommaan menee häneltä noin viisi minuuttia.

”Sain idean, kun näin syyskuun Vogue-lehtien kannet ja halusin kokeilla hauskaa tapaa ottaa kukkaisteeman osaksi omaa tyyliäni tänä syksynä”, Taylor kertoi trendin taustoista BBC Threelle ja viittasi Voguen kansiin, joissa Beyoncélla ja Rihannalla on päässään paljon kukkia.

Taylor R julkaisi some-kanavissaan tutoriaalin kukkamaljakko-tyylin toteuttamiseen. Kukkamaljakko syntyy muovipullon, hiuslenkkien ja haluamiensa kukkien tai kasvien avulla.

Ensin pään päälle laitetaan muovipullo ja hiukset kerätään sen ympärille. Hiukset laitetaan hiuslenkillä kiinni ylhäältä ja sen jälkeen ala- ja keskiosiin laitetaan myös hiuslenkit, jotta hiuksiin syntyisi maljakkomainen muoto.

Ylhäällä olevat ylimääräiset hiukset laitetaan pullon sisään ja tyyli viimeistellään kukilla tai kasveilla. Kukkamaljakko-trendiä voi toteuttaa haluamallaan tavalla erilaisten pullojen ja muun muassa letitettyjen hiusten avulla – alla kaksi esimerkkiä.

Taylorin kokeilu on inspiroinut muitakin kokeilemaan kukkamaljakko-trendiä ja Instagramiin on ilmestynyt myös tällaisia kukkamaljakko-luomuksia:

Taylor R on aiemminkin noussut otsikoihin lennokkailla ideoillaan; hän on nimittäin joulukuusimaisten kulmakarvojen ja puutarhakulmien takana.

Lähde: BBC Three