Helli käsiäsi – näin teet itse kosteuttavaa nestesaippuaa

Nestemäistä saippuaa on helppo tehdä myös itse.

Jos kärsit kuivasta ihosta, on hellä ja kosteuttava käsisaippua silloin ehdoton. Kaupoissa tarjontaa on yllin kyllin, mutta käsisaippuaa on myös helppo tehdä itse.

Kosteuttava tee-se-itse kookosöljysaippua syntyy nopeasti eikä sen teko maksa paljoa. Saippuaa varten tarvitset pumppupullon, raastimen, keskikokoisen kulhon, vispilän sekä noin 60 millilitraa raastettua saippuaa, yhden ruokalusikallisen kookosöljyä ja noin 9,5 desilitraa kiehuvaa vettä.

Alla ohjeet saippuan tekoon:

1. Raasta noin puolet palasaippuasta tai yhdistele erilaisia hajustettuja saippuoita niin, että sinulla on saippuaa raastettuna noin 60 millin verran. Tämä on hyvä tapa hyödyntää saippuoiden ”jämät” tai matkoilta jääneet pienet saippuat. Laita saippuaraaste kulhoon.

2. Lisää kookosöljy kulhoon ja peitä seos kiehuvalla vedellä. Sekoita seosta hellästi vispilällä kunnes saippua on liuennut.

3. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sitten vispaa hellästi. Saippua paksuntuu viilentyessään ja näin syntyy hyvää nestemäistä käsisaippuaa. Voit lisätä haluamaasi eteeristä öljyä 10-20 tippaa tai antaa saippuan olla sellaisenaan. Kaada lopuksi tekemäsi saippua pumppupulloon.

Lähde: Popsugar


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.