Onko elämässäsi joku, joka haluaa aina sanoa viimeisen sanan ja antaa aina sellaisen kuvan, että hän on oikeassa?

Vai oletko kenties itse sellainen, joka ei suostu myöntämään olevansa joskus itsekin väärässä? Sellaisia ihmisiä löytyy paljon, mutta he kaikki eivät ole silti persoonaltaan samanlaisia. He voivat nimittäin kuulua johonkin näistä alla olevasta kuudesta persoonallisuustyypistä.

Nämä persoonallisuustyypit haluavat aina sanoa viimeisen sanan:

  1. Aktivisti-persoonallisuustyypit (ENFP), jotka ovat ulospäinsuuntautuneita, avosydämisiä ja ennakkoluulottomia. He voivat kiistellä kanssasi vain sen takia, koska heillä on tylsää.
  2. Arkkitehti-persoonallisuustyypit (INTJ), jotka ovat älykkäitä ja luulevat tietävänsä asioista vähän liiankin hyvin. He haluavat kertoa viimeiseen asti olevansa oikeassa.
  3. Päällikkö-persoonallisuustyypit (ENTJ), jotka ovat synnynnäisiä johtajia, karismaattisia ja joilla on hyvä itseluottamus. Hän saattaa puhua muille alentavalla tavalla, koska ei pidä siitä, jos hänen mielestään joku ei ole oikeassa.
  4. Väittelijä-persoonallisuustyypit (ENTP), jotka pitävät pienistä sanaharkoista, mutta eivät ole silti pahansuopia tai riidanhaluisia, vaikka muista se voi tuntua siltä.  
  5. Johtaja-persoonallisuustyypit (ESTJ), jotka edustavat perinteitä ja pitävät järjestyksestä. He antavat selkeitä neuvoja ja he opastavat mielellään muita. He tekevät selväksi sen, jos heidän mielestään joku on väärässä.
  6. Virtuoosi-persoonallisuustyypit (ISTP), jotka nauttivat yksin olemisesta ja voivat siten vaikuttaa joskus töykeiltä. Jos heille sanoo jotain heidän mielestään väärin, he keskeyttävät puhujan ja sanovat itse mitä mieltä ovat.

Kuulostaako joku heistä tutulta?

Lähde: Your Tango