Valmistautumisella ja asiantuntijan vinkeillä nautinnollinen seksi onnistuu telttaretkelläkin.

Seksin harrastaminen luonnon helmassa ja julkisilla paikoilla kiinnostaa monia – suomalaisistakin joka viides on sitä kokeillut (lue lisää täällä). Telttailu tarjoaa siihen suojatummat olosuhteet kuin seksin harrastaminen rannalla.

”Seksi telttaillessa voi olla hauskaa pareille, koska se vie pois omalta mukavuusalueelta ja tuo vaihtelua”, seksuaaliterveyden lääkäri Jennifer Berman kertoi Women’s Healthille.

”Raitis ilma, kukat ja puiden sekä luonnon äänet voivat parantaa kokemusta ja lisätä jännitystä, koska kyse ei ole normaalista makuuhuone- tai suihkuseksistä”, hän jatkoi.

Ulkona harrastetussa seksissä on kuitenkin omat sudenkuoppansa – ötökät ja selän alla olevat kävyt ja kivet eivät sovi tunnelmaan. Onneksi ennakkovalmistautumisilla ja asiantuntijan vinkeillä telttaseksi voi olla mukavaa ja hauskaa.

Alla on kuusi vinkkiä, joiden avulla seuraavan telttaretken aikana voit harrastaa nautinnollisempaa seksiä.

Valitse teltan paikka fiksusti

Valitse teltalle paikka, joka on tasainen eikä siinä ole juuria tai kiviä. Tunnustele varalta paikkaa käsin ennen teltan pystyttämistä, koska ne voivat olla piilossa maassa. Bermanin mukaan mukavuus on avainasemassa telttaseksissä vielä enemmän kuin jos olisit vain nukkumassa teltassa.

Jos telttailet leirintäalueella, tutustu alueeseen ennen saapumista ja jos mahdollista, varaa teltalle paikka, joka vaikuttaa rauhaisammalta ja syrjäisemmältä, kuten alueen reunoilla. Jos aikeissa on harrastaa telttaseksiä, kannattaa varmistaa, ettei lähellä ole leikkipaikkoja tai yleisiä tiloja, minkä lähelle perheet lapsineen todennäköisemmin majoittuvat.

Pakkaa mukaan enemmän pehmikettä

Kun ajatuksena on harrastaa seksiä telttaretken aikana, on syytä pakata mukaan enemmän pehmikkeitä kuin yleensä. Women’s Healthin mukaan kannattaa ottaa mukaan vähintään makuualusta tai joogamatto makuupussin alle. Makuupussi kannattaa suojata niin, että et joudu seksin jälkeen nukkumaan todella hikisessä makuupussissa. Jos haluat tehdä kokemuksesta ylellisemmän telttailuolosuhteissa, pakkaa mukaan ilmapatja, ylimääräisiä tyynyjä ja pehmeä viltti, jossa halia seksin jälkeen, sekä sijoita kahdelle ihmiselle tarkoitettuun makuupussiin, jotta voitte lusikoida läpi yön.

Muista suojaseksi

Vaikka olette harrastamassa seksiä luonnossa, ei kannatta heittäytyä täysin villiksi ja jättää ehkäisyä pois, Berman huomauttaa. Tietysti on eri asia, jos tiedätte olevanne sukupuolitaudittomia ja perheen perustaminen on suunnitteilla, mutta muissa tapauksissa kannattaa pakata mukaan kondomeita. Lisäksi yksittäispakatut liukuvoiteet ja puhdistusliinat on hyvä ottaa mukaan. Women’s Healthin mukaan on hyvä idea pitää mukana roskapussia, jotta kaikki seksin jäljet saa siivottua. Käyttöön kannattaa ottaa hajusteettomia tuotteita, jotta paikalle ei eksy eläimiä seuraamaan touhujanne ja hyönteissuojana kannattaa käyttää luonnollisia aineita, jotta kroppa ei maistu hyttysmyrkylle.

Luo sopiva tunnelma ja mieliala

Telttailu yhdessä rakkaan kanssa voi olla jo itsessään romanttista, mutta ulkona oleminen tarjoaa mahdollisuudet monenlaisiin tapoihin kiihottaa toisiaan. Jos keli sallii, voi esimerkiksi naku-uinti toimia oikean tunnelman synnyttämiseksi.

”Voitte kumppanisi kanssa käydä uimassa, kun on hämärää ja se voi toimia esileikkinä”, Berman vinkkasi.

Muitakin tapoja on. Esimerkiksi voitte kiehnätä nuotion ääressä kahdelle tarkoitetulla retkituolilla, tehdä toisillenne nuotiolla s’mores-herkkuja, nautiskella viiniä ja kuunnella musiikkia.

Teltan sisällä tunnelmaa voi nostattaa suloisilla valoketjuilla tai pienillä lyhdyillä. Nämä vain kannattaa muistaa sammuttaa ennen kuin siirtyy tuumasta toimeen, sillä muuten telttanaapurit voivat nähdä siluettinne teltassa.

Jätä teltta hieman auki

Etenkin kesällä telttaseksissä voi tulla nopeasti kuuma. Jätä siis teltan vetoketju hieman raolleen, jotta ilma vaihtuu. Jos ympäristö on todella rauhallinen, voi tietysti teltta olla enemmänkin auki.

Suosi tiettyjä seksiasentoja

Ellei teltta ole todella suuri, ovat jotkut asennot pois laskuista. Women’s Healthin mukaan tällaisia ovat esimerkiksi nainen päällä (cowgirl) ja takaapäin (doggy style). Onneksi on kuitenkin vaihtoehtoja, jotka toimivat hyvin pienessäkin teltassa. Lusikka-asento ja lähetyssaarnaaja ovat melko selviä vaihtoehtoja, mutta myös 69-asento ja takaapäin-asento enemmän mahallaan makoillen toimivat.

Valikoituipa asennoiksi mitkä tahansa, on telttaseksissä läheisyys avainasemassa ja lähes jokainen asento tuntuu välittömästi intiimimmältä. Telttaretken päätteeksi kumppani voikin tuntua entistä läheisemmältä.

Lähde: Women’s Health