Myös miehet ovat käyttäneet hammastahnaa väärissä paikoissa.

Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys: hammastahnaa ei pidä laittaa emättimeen tai muuallekaan sukuelimiin. Lääkärit ovat kuitenkin joutuneet varoittamaan naisia olemaan laittamatta hammastahnaa emättimiinsä.

Brittilehti Metron mukaan monet neuvoja antavat artikkelit ja tviitit ympäri internettiä ovat väittäneet, että hammastahnaa käytetään, jotta emättimestä saataisiin tiukempi ja näin miehen seksuaalinen mielihyvä lisääntyisi yhdynnän aikana. Lisäksi monet naiset uskovat, että hammastahna puhdistaa emättimen ja saa sen haisemaan ja maistumaan raikkaan minttuisalta.

Tämä on kuitenkin erittäin huono idea ja monesta syystä: hammastahna ei todellakaan tee emättimestä tiukempaa ja se aiheuttaa kipua, epämukavuutta ja tulehduksia. Metron mukaan hammastahna on usein hankaava ja se voi aiheuttaa pieniä naarmuja ja hankaumia emättimen seinämiin, mikä lisää tulehdusten riskiä sekä aiheuttaa kipua.

”On myytti, että hammastahna tiukentaisi emätintä”, konsultoiva gynekologi Vanessa Mackay sanoi.

”Hammastahnan laittaminen emättimeen tai ulkoisille sukuelimille ei ole vain epämukavaa, vaan se voi myös aiheuttaa vakavaa vahinkoa ja häiritä emättimen luonnollista bakteerikantaa, johtaen näin mahdollisesti tulehduksiin, kuten bakteerivaginoosiin ja hiivatulehdukseen”, hän varoitti.

Emätin ei löysty, jos harrastaa paljon seksiä

Metron mukaan tämä myytti emättimen tiukentamisesta hammastahnan avulla korostaa edelleen olemassaolevaa epävarmuutta, mitä monet naiset tuntevat sukuelimiensä suhteen. Moni nainen kokee, että emättimen pitäisi olla tiukempi ja ’löysyys’ on kamala, häpeällinen asia, joka kertoo lukuisista seksikumppaneista.

Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Runsas seksin harrastaminen ei löystytä emätintä eikä tiukkuus ole edelltys miellyttävälle seksille; seksi on paljon nautinollisempaa, kun emätin on rento ja hyvin kostunut.

Aiheesta on kuitenkin vaikea puhua, mikä voi johtaa erilaisten vaarallisten DIY-kikkojen kokeiluun, kuten juuri hammastahnan tai esimerkiksi etikan käyttöön väärässä paikassa. Jos emättimesi ulkonäkö tai tiukkuus huolettaa, puhu aiheesta asiantuntijan kanssa sen sijaan, että kokeilisit netistä lukemiasi vinkkejä.

”Emättimensä tiukkuudesta huolestuneiden naisten pitäisi ottaa yhteys lääkäriin, joka pystyy arvioimaan tilanteen ja antamaan ohjeita hoitovaihtoehdoista, joista yksi on lantionpohjalihasten harjoitukset”, Mackay sanoi.

Ei hammastahnaa peniksiin tai liukuvoiteeksi

Naiset eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka ovat laittaneet hammastahnaa vääriin paikkoihin. Metron mukaan syyskuussa miehiä varoitettiin hammastahnan laittamisesta peniksiinsä siinä toivossa, että he kestäisivät sängyssä pidempään.

Tästä tavasta ei ole apua ja se voi vain ärsyttää herkkää ihoa, aiheuttaa lieviä palovammoja, rakkoja ja arpeutumista sekä ärsyttää seksikumppanin sukuelimiä. Hammastahnaa ei myös pidä missään nimessä käyttää liukuvoiteena.

Lähde: Metro