Hammaslääkäri selitti, miten aamupala vaikuttaa hampaiden pesun ajankohtaan.

Suositusten mukaan hampaat pitäisi pestä ainakin kahdesti päivässä: aamulla ja illalla. Aamulla voi tulla kuitenkin vastaan pieni pulma: pestäkö hampaat ennen vai jälkeen aamupalan?

Hammaslääkäri ja American Dental Associationin edustaja Julius N. Manz avasi hampaiden pesun ajoitusta Popsugarille.

”On henkilökohtainen mieltymys, peseekö hampaat ennen vai jälkeen aamupalan eikä sillä ole paljon väliä hampaiden terveyden kannalta. Mutta suosittelen harjaamaan hampaat tunti sen jälkeen, kun olet syönyt, varsinkin jos olet syönyt jotain hapanta”, Manz sanoi.

Happamat syötävät ja juotavat, kuten aamupalalla nauttimasi lasillinen appelsiinimehua, voi pehmentää hammaskiillettä, jonka tarkoitus on suojata hampaita bakteereilta ja pitää ne valkoisena. Popsugarin mukaan pesemällä hampaasi pian jonkin happaman nauttimisen jälkeen, teet vain enemmän vahinkoa.

Jos yleensä et syö aamuisin mitään hapanta, on hammaspesun ajankohta enemmän omissa käsissäsi, omien mieltymystesi mukainen. Mutta jos popsit appelsiinia tai muuta hapanta, kannattaisi koettaa pestä hampaat ennen aamupalaa tai suunnitella aamutoimien aikataulut niin, että ehdit pestä hampaat myöhemmin aamupalan jälkeen.

Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että peset hampaasi ainakin kahdesti päivässä, vähintään kaksi minuuttia kerrallaan.

Lähde: Popsugar