Pikkumusta ei ole enää kielletty hääasu.

Musta on mielletty hautajaisten väriksi ja joskus sitä on käytetty jopa häiden protestoimisessa, mutta nykyisin väristä ei ajatella enää samoin. Musta on siis sallittu väri asulle häissä.

Ennen kuin päätät lähteä häihin pitkässä, goottimaisessa mekossa ja siihen sopivassa hiustyylissä, lue alta yleisistä ohjeista, joita pitäisi noudattaa.

Näin pukeudut mustaan häissä – etkä loukkaa morsianta:

1. Ei: Synkkä tai nuhruinen

Kannattaa muistaa, että kyse on häistä, ei hautajaisista tai töihin liittyvästä tapahtumasta. Pitkät mekot pitkillä hihoilla ovat hieman liian vakavia hääjuhliin.

2. Kyllä: Lyhyt ja flirttaileva

Kesällä oikea hihaton, musta maksimekko voi toimia. Parempi vaihtoehto on kuitenkin lyhyempi mekko, jossa on flirttaileva kaula-aukko tai hame. Eli asu, joka kielii hauskanpidosta ja juhlista.

3. Ei: Morsian jää varjoosi

Valkoista ei yleensä pueta häihin, koska se on morsiamen väri ja vieras ei halua viedä huomiota morsiamelta. Mustaankin pukeutuessa kannattaa muistaa, että ei liioittele. Jätä siis Oscar-gaalamaiset asut toisiin juhliin.

4. Kyllä: Pukeudu hääseuruetta epämuodollisemmin

Jos et ole osa hääseuruetta, hyvä ohjenuora on pukeutua astetta epämuodollisemmin kuin morsian ja hänen seurueensa. Jos olet epävarma, kysy millainen häiden pukukoodi on.

5. Ei: Sutturatyyli

Nyt ei pukeuduta yökerhoon menoa varten. Varmista siis, ettei asusi helma ole lähellä vesirajaa, vaan pidempi, ja ettet esittele liikaa rintavakoasi.

6. Kyllä: Tyylikkyys

Löydä hyvä tasapaino villin bilenaisen ja nunnan väliltä.

7. Ei: Pelkkää mustaa

Jos kaikki ylläsi, asusteet mukaan luettuna, ovat mustaa, on kokonaisuus hieman liian vakava häihin.

8. Kyllä: Hieman väriä sekaan

Lisää hieman väriä mustan asusi seuraksi esimerkiksi laukun ja kenkien avulla. Eläinkuosi voi toimia myös.

9. Ei: Syksyinen tyyli kesällä – ja päinvastoin

Pukeudu vuodenajan mukaan. Jos häät ovat kesällä, jätä silloin kaunis musta neulemekkosi kaappiin ja laita ylle puuvillasta tai vaikkapa silkistä tehty asu.

10. Kyllä: Ota huomioon sää ja ilmasto

Jos meneillään ovat kesähelteet, pukeudu hengittävästi ja kevyesti. Jos on luvattu sadetta, ota se huomioon ennen kuin lähdet häihin ja varaudu sateen varalta. Jos taas on paukkupakkaset, laita yllesi lämmintä vaatetta.

Lähde: The Stir