Meillä kaikilla on erilaiset sosiaaliset taidot. Osa meistä on luonnostaan karismaattisia ja osa taas ujoja introvertteja.

Mutta vaikka olisimme perusluonteiltamme kuinka erilaisia, voi jokainen saada pitämään itsestään enemmän, jos sitä oikein kunnolla haluaa. Silloin kannattaa käyttää hyväksi tätä Psychology Today -sivuston kymmentä kohtaa.

1. Ole parempi kuuntelija

Ihmiset pitävät siitä, että heitä kuunnellaan. Mutta sinun on kuunneltava kunnolla mitä sanottavaa muilla on.

2. Ole muille tukena

Toisen tukena oleminen on myös tärkeää. Jos joku esimerkiksi kertoo sinulle jostakin saavutuksestaan, onnittele häntä vilpittömästi.

3. Seuraa muiden tekemisiä

Tätä monet juuri kaipaavatkin, että heidän elämästään välitetään. Kun seuraat mitä muille kuuluu, osaat myös tiedustella heidän kuulumisiaan. Ihmiset kyllä huomaavat, että kun he ovat kertoneet sinulle kuulumisistaan, että sinä muistat ne.

4. Etsi yhteisiä mielipiteitä

Jos sinulla on samoja mielenkiinnon kohteita kuin muilla, he pitävät sinusta enemmän. Jos tapaat jonkun uuden ihmisen, koita selvittää, että mitä yhteisiä harrastuksia, mielipiteitä tai muuta yhteistä teillä jo olisi.

5. Käytä kehon kieltä

Meillä on tapana huomata muiden kehonkieli, joten kannattaa välillä nyökätä, kun kuuntelet muiden juttuja.

6. Laita puhelin välillä pois

Puhelimen jatkuva käyttö ärsyttää helposti muita, joten se kannattaa pistää välillä sivuun, jos haluat että sinusta pidetään.

7. Älä valita liikaa

Tämä nyt on ihan selvää, että ainaisesta valittajasta ei pidetä. Mutta kannattaa miettiä, että valitatko liikaa, koska sitä ei välttämättä itse aina huomaa. Kannattaa esittää positiivisempaa kuin miltä sinusta tuntuu, jos haluat että sinusta pidetään.

8. Älä hallitse keskustelua

Jos olet kova puhumaan, kannattaa miettiä, että puhutko aina enemmän kuin muut. Sellaisesta ei pidetä, jos toinen on aina äänessä, eikä itse saada puheenvuoroa.

9. Älä kerskaile

Jos kehut kovasti itseäsi esimerkiksi saavutuksiasi, siitä ei pidetä.

10. Koita vähentää erimielisyyksiä

Kannattaa yrittää pitää erimielisyydet muiden kanssa aika vähänä. Kukapa nyt pitäisi ihmisestä, jonka kanssa on jatkuvasti eriä mieltä asioista.

Lähde: Psychology Today