Hyvä hääpuhe viihdyttää sekä juhlaparia että vieraita.

Puheen pitäminen häissä voi olla jännittävä tehtävä ja tuntua haastavalta. Puheella ei saa varastaa huomiota itseltään, mutta sen pitäisi silti olla viihdyttävä kaikkia ajatellen.

Voittaaksesi sekä parin että vieraat puolellesi, alla on seitsemän asiaa, joita puheesi ei saisi olla, ettei se floppaa.

1. Puhe jatkuu liian pitkään

Julkkistapahtumien suunnittelija Brian Worleyn mukaan hyvä hääpuhe ei saisi kestää yli kolmea minuuttia, jotta ihmisten mielenkiinto ei ala hiipua.

2. Puheessa ei ole hyvää tarinaa vieraille

Tai tarinat ovat vain sisäpiirin vitsejä, joita ei ymmärrä kuin itse pari – tai jopa vain parin toinen osapuoli. Worley suositteleekin vahvasti testaamaan puhetta muutamien parin läheisten ystävien tai perheenjäsenten kuullen ennen puheen pitoa itse juhlassa.

”Liian monet sisäpiirin jutut tai tylsät tarinat latistavat juhlien tunnelmaa, jos muut vieraat eivät pääse osaksi sitä. Hyvä hääpuhe sisältää hyvän tarinan, joka herättää tunteita kaikissa vieraissa, ei vain osassa”, Worley neuvoo.

3. Puheella ei ole suuntaa

Varma huonon puheen merkki on se, että se rönsyilee ja sitä on vaikea seurata. Worleyn mukaan puhujan alkaessa lörpötellä, ollessa liian hermostunut tai puheella ei ole suuntaa, vieraat eivät keskity hänen sanomisiinsa.

4. Puhe on vahingossa tyly

Jotkin asiat on parempi pitää itsellään eikä ottaa osaksi puhetta, kuten kuinka aina ajattelit parhaan ystäväsi olevan vanhapiika tai kuinka monta miestä hänellä oli ennen kuin tapasi nykyisensä. Näistä seuraa kiusallisia tilanteita.

5. Ajoitus on huono

Oli puheesi kuinka hyvä tahansa, jos pidät omasi useamman puhujan jälkeen viimeisenä, ovat vieraat jo levottomia.

”Osa pareista on vaatinut, että kaikki puheet pidetään putkeen eikä se koskaan onnistu hyvin”, julkkisten häitä suunnitellut Andrea Freeman sanoo.

”Paras neuvoni on, että puheet pidettäisiin pois alta aikaisessa vaiheessa, jotta kaikki voivat keskittyä vain juhlimiseen”, hän lisää.

6. Puheen pitäminen sujuu huonosti

Esseemäisesti tehty hääpuhe, joka luetaan suoraan paperista ei auta sinua voittamaan vieraita puolellesi. Harjoitus tekee mestarin ja varsinkin hääpuheiden kohdalla se pitää paikkansa.

7. Puhetta on vaikea kuulla tai ymmärtää

Oli puhuja sitten liian humalassa (joka on aina katastrofin merkki) tai vaikeuksissa mikrofonin kanssa, yksikään puhe, jota vieraat eivät kunnolla kuule tai ymmärrä tietää huonoa vastaanottoa.

Lähde: Huffington Post