Kihlasormuksen ja hääjuhlan hinta vaikutti tutkimuksen mukaan olevan kytköksissä avioliiton kestoon.

Häiden järjestämiseen voi upota pitkä penni, mutta tutkijat ovat havainneet, että mitä kalliimmat häät ovat, sitä todennäköisemmin avioliitto päättyy eroon. The Independentin mukaan sekä kihlasormuksen että hääjuhlan kalliimpi hintalappu ennakoivat lyhyempää kestoa avio-onnelle.

Tutkimusta tehneet taloustieteen professorit Andrew Francis-Tan ja Hugo M Mialon teettivät kyselyn 3 000 naimisissa olevalle henkilölle ja saivat selville, että mitä enemmän rahaa pari käytti kihlasormukseen, sitä todennäköisempää ero oli – etenkin jos kihlasormus maksoi yli 1 700 euroa.

”Erityisesti, miesten kohdalla, käyttämällä 1 700 – 3 400 euroa kihlasormukseen, oli se kytköksissä 1,3 kertaa suurempaan avioeron riskiin verrattuna siihen, jos sormukseen kulutti 425- 1 700 euroa”, tutkimuksessa todettiin.

The Independentin mukaan sama piti paikkansa myös itse hääjuhlan kohdalla, sillä alle 850 euroa maksaneiden häiden kohdalla avioeron todennäköisyys laski merkittävästi. Yli 17 000 euroa maksavien häiden kohdalla avioeron todennäköisyys sen sijaan kasvoi 1,6 kertaa tutkimukseen osallistuneiden naisten kohdalla.

Professorit löysivät myös muun avioeron riskiin vaikuttavan tekijän: se, kuinka suuri merkitys toisen ulkonäöllä oli päätökseen mennä naimisiin.

”Kertomalla, että kumppanin ulkonäkö oli tärkeää päätökselle mennä naimisiin, oli se merkittävästi kytköksissä lyhyempään avioliiton kestoon”, professori Mialon kertoi The Independentille.

Tutkimuksessa havaittiin kuitenkin jotain positiivistakin, sillä häämatkalle lähtemisellä oli positiivinen vaikutus avioliiton kestoon. Tutkijoiden mukaan häämatkalle meneminen oli merkittävästi kytköksissä alhaisempaan avioeron riskiin – suurten hääjuhlien sijaan rahat kannattaneekin siis käyttää häämatkaan.

Lähde: The Independent


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia