Jos keskustelu vaikuttaa hiipuvan tai se kaipaa uutta alkua, voi sitä elvyttää erilaisin tavoin.

Deittisovellukset ja viestittely ovat nykyisin monen rakkaustarinan lähtöpiste. Ihanteellisessa maailmassa kiinnostavan tyypin kanssa viestittely etenee sujuvasti puolin ja toisin, mutta todellisuudessa jossain vaiheessa keskustelussa tulee todennäköisesti suvantovaihe ja juttu ei enää luistakaan toivotulla tavalla tai toinen osapuoli jättää vastaamatta.

Tällaisessa tilanteessa erilaiset apukeinot voivat olla tarpeen, millä keskustelun saa jälleen kulkemaan ja pysymään elossa. Bustle listasi 20 tällaista apukeinoa ja suomensimme ne alle.

Jos nämä alla olevat apukeinot eivät toimi ja olet useamman kerran yrittänyt pitää keskustelua elossa tai hän jättää toistuvasti vastaamatta, on silloin todennäköisesti parempi antaa olla ja jatkaa eteenpäin. Jos taas matchisi on ujompi tai ei ole niin puhelimen parissa viihtyvää tyyppiä, voi hän arvostaa sitä, että ohjaat keskustelua eteenpäin.

“En malta olla kuuntelematta tätä albumia/kappaletta/artistia. Mitä sinä olet kuunnellut viime aikoina?”

Bustlen mukaan kertomalla keskustelukumppanillesi mitä olet kuunnellut viime aikoina, saa hän paremman käsityksen siitä, minkälainen tyyppi olet ja mistä pidät. Kun jatkat tätä kysymällä, mitä hänen levylautaseltaan löytyy, pääsee sinua kiinnostava tyyppi puhumaan omista suosikeistaan.

“Hei, tsekkasin viimein sen sarjan, josta oli puhetta! Se oli niin hyvä!”

Jos deittisovelluksen matchisi on suositellut sinulle jotain, esimerkiksi tv-sarjaa, voit osoittaa tällä, että sinua kiinnostaa oppia hänestä lisää. Bustlen mukaan myös palaaminen johonkin, mistä olette aiemmin keskustelleet, osoittaa sinun kiinnittävän huomiota siihen, mitä hän sanoo.

“Et ikinä usko, mitä minulle tapahtui tänään töissä!”

Kukapa voisi vastustaa dramaattista aloitusta. Tällainen houkuttelee osapuolen vastaamaan, kun ilmaiset sinulle tapahtuneen jotain jännittävää tai tavallisesta poikkeavaa.

“Sori, että en ollut yhteyksissä aiemmin. Hukkasin laturini pariksi viikoksi.”

Bustlen mukaan vitsailu siitä, miksi juttu ei ole luistanut, voi viedä paineita pois ja samalla se rikkoo jään ja aloittaa keskustelun uudelleen.

“Heräsin juuri parhailta torkuilta. Miten sinulla menee?”

Sen sijaan, että kysyisit vain hänen kuulumisiaan, kerro jotain hyvää päivästäsi samalla. Se on suloinen tapa aloittaa keskustelu uudelleen.

“Onkos mitään jännittävää tapahtunut sen jälkeen, kun viimeksi juteltiin?”

Tämä on flirttailevampi tapa kysyä, miten menee, mitäs uutta.

“Aa että, XX:n uusi kausi alkoi juuri! Oletko sinä katsonut sitä?”

XX paikalle voi laittaa jonkin sopivan sarjan. Bustlen mukaan kysymällä suoraan jostain tietystä ohjelmasta saat suoremmin käynistettyä keskustelun uudelleen kuin kysymällä yleisemmin elokuvista tai sarjoista jotain.

“Jos pelaamme ‘Kumpi voi olla pidempään laittamatta viestiä’ -peliä, taisin juuri hävitä.”

Tämä on Bustlen mukaan suloisempi tapa kysyä, aikoiko matchisi ottaa sinuun enää uudelleen yhteyttä, ja pallo on tämän jälkeen hänellä.

“En ole kovin hyvä aloittamaan juttelua uudelleen. Haluatko sinä kokeilla?”

Tämä osoittaa sen, että olet nokkela ja sinulla on hyvä huumorintaju deittisovelluksiin liittyen.

“Mitä teit tänään päivälliseksi?”

Jos sinä ja matchisi olette ruoan ystäviä, on tällainen ruoanlaittoon liittyvä kysymys mainio tapa lämmitellä keskustelua uudestaan.

“Okei olen tässä ajatellut ja jos sinä olisit kenkä, niin minusta sinä olisit valkoiset, korkeavartiset tennarit.”

Kengän voi korvata millä tahansa muullakin hedelmästä keittiölaitteeseen tai vaikkapa jonkin ohjelman hahmo. Bustlen mukaan tämä on herttainen tapa osoittaa keskustelukumppanillesi, että olet ajatellut häntä.

“Tämä on nyt hieman outoa, mutta olitko tänään XX paikassa?”

Laita XX:n paikalle jokin paikallinen paikka, jossa olisitte voineet olla yhtä aikaa. Kun kysyt, oletko sattumalta nähnyt hänet liikenteessä, rikkoo se deittisovellusten ulottuvuuden ja auttaa näkemään, voisitteko kohdata sattumalta jossain.

“Mikä sai sinut nauramaan tänään?”

Maailma on täynnä negatiivisia asioita ja tämä vuosi on tarjonnut niitä enemmän kuin tarpeeksi. Kun kysyt matchiltasi jotain positiivista tai hassua, mitä hänelle on vasta tapahtunut, antaa se keskustelulle pirteämmän hengen.

“Tein mielettömän löydön tänään! Olen etsinyt XX asiaa jo pitkään ja nyt löysin sen!”

Jos tiedät, että matchisi sinun tapaan keräilee jotain tai teillä on yhteisiä intohimoja esimerkiksi vinyylilevyjen keräämisestä vintageshoppailuun, niin kerro hänelle sinun tuoreesta löydöstäsi.

“Alan kyllästyä minun treeniini. Olisiko sinulla jotain suosituksia?”

Treenin tilalla voi olla myös mitä tahansa muuta kirjoista ruokaohjeisiin tai vaikkapa vaelluskohteita, kunhan tiedät hänellä olevan jotain sanottavaa asiasta. Bustlen mukaan kun kysyt suosituksia matchiltasi, voi hän esitellä tietämystään ja hän pääsee puhumaan asiasta, joka on lähellä hänen sydäntään.

“Meillä on kämppisten kanssa kiista, joten sanoppas mielipiteesi: onko murot ateria vai ei?”

Olipa kysymyksesi jotain hassua tai vakavampaa, on keskustelukumppanin mielipiteen kysyminen jostain asiasta hyvä tapa laittaa keskustelu uudelleen käyntiin.

“Olen menossa kauppaan. Tarvitsetko jotain?”

Bustlen mukaan hassut, erikoiset kysymykset houkuttelevat häntä vastaamaan ja samalla muistuttaa, miten hassu olet. Jos olette aiemmin puhuneet esimerkiksi lempiherkuistanne, niin aiempaan keskusteluun viittaaminen osoittaa hieman lisää kiinnostusta sinun osaltasi.

“Olen odottanut, että laittaisit viestiä minulle, mutta okei, okei, minä uhraudun ja aloitan.”

Tämä on leikkisä tapa kiusoitella matchiasi siitä, ettei hän ole vastannut sinulle.

“No niin, nyt lähtee. Tuplatekstailen. Miten sinulla menee?”

Jos hän ei ole vastannut viestiisi mitään, mutta haluat kokeilla uudelleen, sano se suoraan. Kerro hänelle, että koetat uudelleen keskustelua etkä tunne mitään tunnontuskia tästä.

“Moi! Olet todella suloinen ja mielelläni juttelisin lisää. Tässä on numeroni!”

Rehellisyys maan perii! Jos hän todella kiinnostaa sinua, kerro se hänelle ja osoita, että haluat olla enemmän yhteydessä. Jos hän ei ole kiinnostunut, ainakin se tulee selväksi ja et hukkaa aikaasi.

Lähde: Bustle