Samainen kokeilu ei olisi onnistunut naisjuontajalta.

Australialaisen televisio-ohjelman miesjuontaja Karl Stefanovic piti yllään samaa pukua vuoden ajan vaihtaen vain paitaansa ja kravaattiaan eikä kukaan huomannut asiaa. Juontajan kokeilu tuli ilmi vasta, kun hän itse siitä kertoi.

Daily Mailin mukaan Stefanovic halusi osoittaa, minkälaista kaksinaismoralismia naiset kohtavaat etenkin televisioalalla. Stefanovic on kertonut, ettei kukaan kysynyt hänen puvustaan, mutta hänen juontoparinsa, Lisa Wilkinsonin asuja kommentoitiin ja arvosteltiin säännöllisesti.

”Kukaan ei huomannut, ketään ei kiinnosta”, hän totesi.

”Minua arvostellaan tekemieni haastattelujen ja kauhean huumorintajuni takia – periaatteesa siis siitä, miten teen työtäni. Naisia taas usein arvostellaan pukeutumisesta tai siitä, miten heidän hiuksensa ovat”, Stefanovic sanoi.

Juontajan kokeilun tarkoitus oli osoittaa tukea Wilkinsonille, joka 12 kuukautta sitten puhui paineista ja kriittisestä tarkastelusta, jota televisiossa työskentelevät naiset kohtaavat päivittäin.

Stefanovicin kokeilua on kiitelty monilla nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa sitä on kehuttu muun muassa mahtavaksi.

Lähde: Daily Mail