Crocsit ovat saaneet uuden ilmeen, kun merkki yhdisti voimansa muotitalon kanssa.

Pariisin muotiviikoilla esiteltiin todennäköisesti mielipiteet jakavat kengät, kun muotitalo Balenciaga lähetti mallinsa catwalkille Crocsit jaloissaan. Kyse ei kuitenkaan ole mistä tahansa Crocseista, vaan Balenciagan kevään ja kesän 2018 mallistoon kuuluu platform-mallin Crocsit.

The Faderin mukaan muotitalo ja kenkämerkki tuovat saataville rajoitetun erän Crocseja, joissa on kymmenen senttiä paksut pohjat. Kengät ovat saaneen nimen Foam ja ne näyttävät tältä:

Muotiraamattu Voguen brittiversion mukaan muoviset kengät eivät ole koskaan olleet coolit, mutta Balenciagan kanssa yhteistyössä tehdyt kengät muuttavat tilanteen. Platform-mallin suunnitellut Demna Gavasalia kertoi Voguelle muotiviikoilla, että hänestä Crocsit ovat todella modernit.

”Se on todella innovatiivinen kenkä. Se on kevyt, se on yksiosaista muovia ja minulle tällaiset tekniikat ja tällaisten materiaalien kanssa työskenteleminen on erittäin Balenciagaa”, hän sanoi ja lisäsi, että tulevaisuudessa kenkiä voi tulostaa itse kotona 3D-tulostimella, koska ne ovat yksiosaiset.

Crocsin edustaja Michelle Poolen mukaan kun muotitalo lähestyi heitä, he kiinnostuivat mahdollisuudesta koetella rajoja designillaan ja muovailumahdollisuuksillaan, jotta näkisivät, mitä he voivat luoda yhdessä.

”Balenciagan kanssa työskenteleminen on ollut niin hauskaa meidän tiimillemme ja jälleen kerran se osoittaa ikonisten kenkiemme merkityksen nykypäivän muodissa ja designin maailmassa sekä mahdollistaa meille innostuksen ja energian hyödyntämisen, mikä tulee odottamattomista yhteistyökumppanuuksista”, Poole kertoi.

Platform-Crocsit tulevat saataville ensi keväänä Balenciagan kauppoihin sekä nettimyyntiin. Niiden hinnasta ei kuitenkaan ole tietoa.

Katso kuvia kengistä täällä.

Lähde: The Fader, British Vogue