Lapset myös toivovat vanhempien lopettavan lasten valokuvien julkaisun somessa.

”Laitatko sen puhelimen pois, kun puhun sinulle” on lause, jonka voi helposti kuvitella tulevan vanhemman suusta, kun hän koettaa puhua lapselleen.  The Independentin mukaan yhä useammin moinen lause tulee kuitenkin lasten suusta, pyyntönä vanhemmille.

Tutkimuksen mukaan lapset haluavat vanhempiensa olevan enemmän läsnä ja lopettavan teknologian käytön keskustelujen aikana sekä käyttävän laitteita kohtuudella. Lapset toivoivat myös vanhempien olevan käyttämättä älylaitteita ruokailun yhteydessä.

Tämän lisäksi tutkimus selvitti lasten haluavan vanhempiensa lopettavan tiedon jakamisen – valokuvat mukaan luettuina – lapsistaan netissä ilman lapsilta selvästi saatua lupaa.

”Kaksi kertaa suurempi määrä lapsia kuin vanhempia ilmaisi huolensa siitä, että perheenjäsen jakaa henkilökohtaista tietoa heistä sosiaalisessa mediassa ilman lupaa”, tutkimuksen tekoon osallistunut apulaisprofessori Sarita Schoenebeck Michiganin yliopistosta sanoi.

”Monet lapset sanoivat mieltävänsä jaetun sisällön noloksi ja tunsivat olonsa turhautuneeksi, kun vanhemmat jatkoivat sisällön jakamista”, hän lisäsi.

The Independentin mukaan tutkimukseen osallistui 249 perhettä, joissa lapset olivat iältään 10-17-vuotiaita. Perheiltä kysyttiin siitä, miten teknologian käyttöä rajoitettiin heidän kodeissaan.

Tutkimukseen osallistuneilta lapsilta selvitettiin myös sitä, minkälaisia sääntöjä haluaisivat asettaa vanhemmilleen. Yllä mainittujen asioiden lisäksi lapset ilmaisivat huolensa vanhempien turvallisuudesta toivoen, että eivät viestittelisi liikenteessä.

Tutkimuksen mukaan lapset olivat myös sitä mieltä, että vanhempien pitäisi asettaa sääntöjä lasten suojelemiseksi, mutta lasten pitäisi saada myös tehdä omia päätöksiään, joihin ei tarvitsisi puuttua enää myöhemmin.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: The Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia