Vaikka iän myötä ryppyjen määrä lisääntyy, ei niitä kannata omilla toimilla lisätä yhtään enempää.

Yksi hyvä keino vähentää ryppyjen syntymistä, on pestä kasvot sekä aamulla että illalla. Sillä kasvoista saa poistettua meikin, lian, öljyt ja muut huokosia tukkivat asiat. Pesussa voi kuitenkin tehdä virheen, joka vain lisää ryppyjen syntymistä.

Pese kasvosi ilman että teet tätä virhettä

Suurin virhe, jonka voit tehdä, kun peset kasvoja, on käyttää siihen väärää tuotetta. Väärä tuote on sellainen, joka ei sovi ihotyypillesi. Jos tuote on tarkoitettu esimerkiksi öljyiselle iholle, kuiva iho kärsii rasvaisuuteen taipuvalle iholle tarkoitetusta pesuaineesta. Liian vahva pesuaine voi poistaa iholta liikaa sen luonnollista kosteutta, joka kuivattaa ihoa ja samalla vaurioittaa sitä. Silloin myös esimerkiksi rypyt lisääntyvät.

Paras pesuaine kaikille ihotyypeille on sellainen, joka ei poista iholta liikaa sen luonnollisia öljyjä. Rasvaiselle iholle sopivat parhaiten vaahtoavat ja geelimäiset puhdistusaineet. Kuivalle iholle taas sopivat hyvin ”kermaisemmat” pesuaineet. On myös kasvojen pesuun tarkoitettuja tuotteita, jotka on tarkoitettu sekaiholle.

Lähde: Shefinds