Sosiaalinen media on näyttänyt voimansa jälleen, kun tuhannet ovat kannustaneet pientä tyttöä.

Valitettavan monet lapset – kuin aikuisetkin – joutuvat kiusatuksi ja heille sanotaan pahasti. Se jättää jälkensä, kuten Facebookissa leviävän päivityksen julkaissut äitikin kertoo: ”Minua on kuitenkin kiusattu lapsena paljon ja se on jättänyt ikuiset arvet sieluuni.”

Äiti ei halua samaa hänen pian 9 vuotta täyttävälle Hillervo-tyttärelleen, jossa hän huomasi vasta muutoksen.

”Hillervo on yleensä maailman auttavaisin, suurisydämisin, kultaisin ja kiltein lapsi. Ei sano koskaan pahasti kenestäkään ja haluaa aina olla avuksi kaikille. Nyt tuo iloinen tyttönen on surullinen koko ajan ja mikä pahinta, on saanut päähänsä olevansa ruma ja lihava. Tämä tuli niin yhtäkkiä, että olen täysin varma siitä, että joku on jotain ilkeää sanonut”, äiti kirjoittaa Riutan Highland -Facebook-sivulla julkaistussa päivityksessä.

Äiti epäilee, että joku on sanonut tyttärelleen pahasti esimerkiksi kesäkerhossa tai uimakoulussa. Hillervo ei kuitenkaan äidin mukaan suostu kertomaan.

Äiti esitti toiveen Facebookissa, jotta tytär saisi kannustusta:

”Toivoisin niin kovasti, että jokainen, jonka mielestä Hillervo on soma tyttö, tykkäisi tästä kuvasta. Ja mikä oli vielä parempaa, kommentoisi jollain kauniilla tai rohkaisevilla sanoilla.”

Kuvassa suloinen Hillervo istuu kukkaseppele päässään ja hymyilee. Kuva on kerännyt jo yli 49 500 tykkäystä, yli tuhat jakoa ja tuhansia kommentteja, muun muassa tällaisia:

Olisipa minulla yhtä kaunis hymykuoppa, kuin Hillervolla. Kulta pieni, älä välitä siitä, mitä muut sanoo. Yleensä toiset sanoo pahasti sen takia, kun heillä itsellään on paha olla. Kotona ei muisteta tykätä tarpeeksi tai jotain. Helpommin sanottu kuin tehty, tiedän, mutta sinulla on selvästikin kultainen sydän ja se on yksi tärkeimpiä ominaisuuksia ihmisessä. Olet kaunis sisältä ja ulkoa, älä ikinä usko ketään, joka väittää jotain muuta. Ihanaa kesää sinulle. <3

”Kauneus kuultaa poskipäistä, kuikkaa nenännypykästä, silmänkaari kertoo sen että sydän on tytöllä kultainen. Hymykuopasta ohimolle salaisuudesta kuiskaavat kauniit kasvot nämä että yritä voittaa ystäväksesi tyttö tämä.”

”Herkkä Hillervo, olen Silja, koululääkäri. Paljon olet jo saanut viisaita sanoja, mutta sanon silti: sinun hymysi voi kirkastaa monen ihmisen päivän, älä menetä sitä koskaan. Olet ainutlaatuinen ja korvaamaton. Ja äitisi rakastaa sinua selvästi ihan hurjasti. Rakkaus on suurempi voima kuin mikään muu. Surun hetkellä kietoudu siihen ja luota sen kantavan. Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi!”

Äidin myöhemmässä päivityksestä käy ilmi kannustavien viestien auttaneen.

”Rakkain ihmiseni on piristynyt ja monta suloista hymyäkin olen tänään nähnyt noilla somilla kasvoilla ja suuri kiitos siitä kuuluu teille”, äiti kiittelee Facebook-sivulla ja kertoo ainoana tavoitteenaan olleen osoittaa Hillervolle, että maailmasta löytyy vielä ystävällisiä ihmisiä paljon enenmmän kuin mieliharmin ja surun aiheuttajia.

Katso alta äidin päivitykset:

Tässä äiti esittää toiveensa:

En yleensä laita Hillervosta kuvia, mutta nyt haluan laittaa. Haluan laittaa kuvan hänestä siksi, että toivon teiltä…

Posted by Riutan Highland on 27. kesäkuuta 2015

Ja tässä päivityksessä hän kertoo, miten toiveen toteutuminen on vaikuttanut:

Nyt minä olen sanaton ja sitä ei tapahdu koskaan!Kiitos teille kaikille kauniita asioita kirjoittaneille ja teille myö…

Posted by Riutan Highland on 28. kesäkuuta 2015