Aiheuttaako viini päänsärkyä? Tästä se johtuu – ja näin siltä voi välttyä

Viinin juomisesta seuraavaa päänsärkyä on mahdollista koettaa estää.

Vietit iltaa ystävien kanssa viiniä nauttien ja seuraavana aamuna päässä jyskyttää. Kuulostaako tutulta? Viinipäänsäryt voivat olla monille tuttuja ja jos siltä haluaa välttyä, on varmin tapa täysin selvä: älä juo viiniä.

Useat sivustot, kuten Cosmopolitan ja Independent, ovat nostaneet esiin VinePairin artikkelin tekijöistä, jotka voivat aiheuttaa viinipäänsärkyä ja miten välttyä ikävältä pääkivulta.

Syypäitä päänsärkyyn voivat olla viinin tanniinit, jotka ovat luonnollisia yhdisteitä rypäleiden kuoressa ja siemenissä, sokerit ja histamiinit. Tunne suun kuivumisesta viiniä juotua johtuu tanniineista, jotka suurelle osalle eivät aiheuta päänsärkyä ollenkaan.

Jos kuitenkin vaikuttaa siltä, että saat päänsärkyä useammin, kun juot punaviiniä, voit selvittää ovatko tanniinit syypää nopealla testillä: keitä kupillinen mustaa teetä ja anna teen hautua 5-10 minuuttia kauemmin kuin pakkaus kehottaa, juo tee ja seuraa, saatko päänsärkyä – jos saat, olet altis tanniineille ja punaviinin välttely voi ratkaista viinipäänsärkypulmasi.

Sokeri taas voi alkoholiin yhdistettynä aiheuttaa voimakkaan pääkivun, koska keho tarvitsee paljon vettä prosessoidakseen niitä ja jos et muista juoda tarpeeksi, voi siitä seurata päänsärky. Tämän ongelman välttämiseksi kannattaa välttää makeita jälkiruokaviinejä ja valkoviinejä, kuten Rieslingiä, jotka ovat puolimakeita tai makeita, sekä myös halpoja viinejä, sillä niissä on usein enemmän sokeria.

Histamiinit ovat kemikaaleja, joita vapautuu allergisen reaktion yhteydessä ja ne voivat aiheuttaa oireita, kuten vuotavaa nenää, kuivia silmiä ja päänsärkyä. Tutkimuksen mukaan jotkin syötävät ja juotavat, kuten kuivat, ikääntyneet lihat ja punaviinit, voivat saada kehon vapauttamaan histamiinia ja luoda allergiamaisia oireita.

Jos siis haluat välttyä viinipäänsäryltä, kannattaa selvittää, oletko altis tanniinien vaikutukselle, valita vähemmän sokeria sisältäviä viinejä sekä ottaa allergiaoireiden ilmaantuminen huomioon.

Monille kuitenkin viinipäänsärky johtuu siitä, että on juonut liian monta lasillista ja liian vähän vettä, joten on hyvä idea muistaa juoda kohtuudella ja juoda jokaista viinilasillista kohti lasillinen vettä.

Lähde: Cosmopolitan, VinePair


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.