Näillä vinkeillä lahjan ostaminen voi helpottua.

Äitienpäivää juhlistetaan toukokuun toisena sunnuntaina, joka tänä vuonna on 12. päivä. Viimeistään nyt alkaakin olla käsillä hetket keksiä äidille lahja.

Mutta mitä ostaisi lahjaksi? Avuksi BuzzFeed-sivusto kysyi Communitynsä kautta äideiltä, mitä he todella haluaisivat saada äitienpäivänlahjaksi.

Alla 15 äidin toiveet vinkiksi lahjaa varten:

1. Sen sijaan, että laittaisit vain nimesi kaupasta ostettuun korttiin, tee itse kortti, jolla osoitat välittäväsi.

2. Tai vielä parempaa: kirjoita sydämellinen kirje, jota äiti voi lukea aina uudelleen ja uudelleen halutessaan.

3. Äidit ansaitsevat enemmän kuin yhden juhlapäivän, joten kirjoita hänelle lyhyitä viestejä vuoden jokaista viikkoa varten – esimerkiksi ”52 tapaa, miten olet maailman paras äiti”, kääri viestit rullalle ja laita lasipurkkiin.

4. Tee äidillesi kuponkivihkonen, mistä hän voi lunastaa erilaisia asioita aina halutessaan, kuten apua pyykinpesuun tai siivoamiseen. Katso kätevä ohje täältä.

5. Aika on arvokkain lahja, jonka voit antaa, joten vietä päivä äitisi kanssa tehden asioita, mitä hän haluaa tehdä.

6. Koska äitisi on valmistanut sinulle useita aterioita, tee vastapalvelus ja tarjoa äidille aamiainen sänkyyn – muista vain siistiä jäljet, muuten se ei ole mikään lahja.

7. Voit myös viedä äitisi ulos syömään hänen lempiravintolaan.

8. Hanki äidillesi lahjakortti kauneussalonkiin.

9. Tai ylipäänsä lahjakortti, jonka ohjeistuksena on käyttää se juuri siihen, mihin hän haluaa, vaikka ei välttämättä haluamaansa asiaa tarvitsisi.

10. Jos et pääse äitisi luo äitienpäivänä, soita hänelle ja vaihda kuulumiset.

11. Jos äitisi on innokas lukija, ei mikään voita hyvää kirjaa, jossa on käsin kirjoitettu viesti sisällä.

12. Jos perheestä on runsaasti valokuva-albumeja, hanki äidille digitaalinen valokuvakehys, johon on ladattu perhekuvia valmiiksi.

13. Jos kyseessä on äiti, jolla on vielä pienempiä lapsia, voivat läheiset antaa lahjaksi omaa aikaa esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuuden nukkua pitkään, antamlla mahdollisuden pitkään, kuumaan kylpyyn ilman keskeytyksiä lapsilta tai huolehtimalla, että kokkaamisen ja siivoamisen hoitaa joku muu kuin äiti itse.

14. Lopulta et voi kuitenkaan mennä metsään, jos annat äidillesi jotain, minkä olet itse tehnyt.

15. Mutta annoitpa lahjaksi mitä tahansa, varmista, että äitisi tuntee olevansa paljon enemmän kuin vain äiti, sillä usko tai älä, hän rakastaa sinua enemmän kuin koskaan tiedät.

Lähde: BuzzFeed