Mikäli olet hankkimassa lapsia hieman vanhemmalla iällä, tästä artikkelista löydät kymmenen hyvää syytä sille, että se on itseasiassa oikein hyvä ajoitus!

Debatti siitä, onko lapsia hyvä hankkia nuorempana vai jo hieman vanhemmalla iällä jatkuu edelleen. On olemassa erinomaisia perusteluja kummankin vaihtoehdon puolesta ja kumpaakin vastaan. On mahdotonta sanoa, kumpi vaihtoehdoista on parempi, mutta hyviä vanhempia löytyy varmasti kummastakin kategoriasta.

Seuraavat 10 kohtaa ovat erinomaisia syitä, miksi kypsempään ikään ehtiminen lapsia hankittaessa on hyvä asia.

 1. Elämänkokemuksen kartuttaminen
  Mitä vanhempi olet hankkiessasi lapsen, sitä enemmän elämänkokemusta sinulla on. Olet siten myös viisaampi ja kokeneempi, ja pystyt jakamaan viisauttasi lapsellesi eteenpäin. Tämä tekee sinusta paremman vanhemman.

 2. Pidempi eliniänodote
  Yllättävää kyllä: he, jotka saavat lapsia myöhemmällä iällä elävät myös yleensä pidempään. Jos siis haluat olla mukana lapsesi elämässä mahdollisimman pitkään, odota lasten saamisen kanssa!

 3. Paremmat tulot
  Tämä ei toki aina pidä paikkaansa, mutta pääsääntöisesti ihmiset tienaavat paremmin vanhemmalla iällä, sillä työkokemusta, asiantuntemusta ja sitä kautta palkankorotuksia on kertynyt enemmän. Lapset ovat kalliita, ja vähän vanhemmalla iällä sinulla on paremmin varaa hankkia niitä.

 4. Terveemmät lapset
  Tämä fakta voi yllättää monet, mutta useimmiten hieman kypsempään ikään ehtineiden vanhempien lapset ovat yleensä terveempiä ja hyvinvoivempia, kuin hyvin nuorien vanhempien lapset. Heillä tulee olemaan elämässään vähemmän ongelmia ja parempi elämänlaatu.

 5. Akateemisemmat lapset
  On myös tutkittu, että hieman iäkkäämpien vanhempien lapset tulevat edistymään akateemisella urallaan paremmin, kuin nuorten vanhempien lapset.

 6. Enemmän huomiota lapselle
  Jos olet jo ehtinyt seikkailla ja kokea elämässäsi erilaisia asioita, sinulla on enemmän aikaa lapsellesi, sillä sinulla on ollut ennen lapsen saamista hyvin aikaa toteuttaa itseäsi ja erilaisia haaveitasi. Nuoremmilla vanhemmilla on usein vielä paljon toteuttamattomia asioita ja haaveita, jotka saattavat viedä aikaa pois lapsen huomioimiselta.

 7. Henkisesti tasapainoisempi
  Mitä vanhemmaksi elät, sitä tasapainoisemmaksi tulet. Tämä pätee meistä suurimpaan osaan. Lapset koettelevat kärsivällisyyttämme ajoittain hyvinkin paljon, joten taidosta olla zen tulee olemaan sinulle paljon hyötyä!

 8. Vakaampi parisuhde
  Kypsemmällä iällä suhteesi lapsen toiseen vanhempaan on todennäköisesti jo vakiintuneempi, mikä yleensä tarkoittaa, että lapsi pystyy kasvamaan vakaammassa kodissa.

 9. Osaat aikuisuuden pelisäännöt
  Olet jo aikaa sitten oppinut hallitsemaan aikuisuuden pelisäännöt ja vastuulliset asiat. Maksat laskusi ajoissa, osaat tehdä veroilmoituksesi kunnolla ja saatat omistaa asuntosi. Vanhemmuus on vähemmän rankkaa, kun sinun ei samaan aikaan tarvitse opetella aikuisuuden mukanaan tuomaa vastuuta.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Moms / Kuva: Xavier Mouton Photographie, Unsplash