Lapsenlapsi jakoi 86-vuotiaan isoäitinsä haun Twitterissä, mistä se lähti leviämään netissä.

Asioiden ”googlaaminen” on arkipäivää suurelle osalle ihmisistä, mutta vanhusten käsitys Googlen toiminnasta voi olla hieman erilainen nuorempiin sukupolviin verrattuna. Tästä erittäin herttainen osoitus on 86-vuotiaan May Ashworthin Google-haku, joka leviää nyt netissä.

Brittimummo voi hyvinkin olla kohtelian googlettaja, sillä hän on hakuihinsa laittanut mukaan sanat ’please’ ja ’thank you’. Ashworthin kohteliaan tavan googlata toi julki hänen lapsenlapsensa, 25-vuotias Ben John, joka twiittasi kuvakaappauksen mummonsa selaimessa olleesta hausta.

Ben ☾

@eckyythump
Omg opened my Nan's laptop and when she's googled something she's put 'please' and 'thank you'. I can't 😂😂😂

”Olkaa hyvä ja kääntäkää tämä roomalainen luku mcmxcviii, kiitos”, mummo oli kirjoittanut Google-haussaan.

Koska Johnin ja hänen poikaystävänsä kodissa ei ole kuivausrumpua, oli hän mummonsa luona pesemässä pyykkiä, kun hän odotellessa lainasi mummonsa kannettavaa tietokonetta ja näki, mitä hän oli kirjoittanut Googleen.

”Google-haku sai minut naurahtamaan, joten päätin ottaa siitä kuvan ja jakaa sen Twitterissä kavereideni nähtäväksi. En odottanut näin monien ihmisten näkevän sitä”, John kommentoi viraaliksi yltynyttä twiittiä BBC:lle.

”Kysyin häneltä, miksi hän käytti sanoja ’please’ ja ’thank you’ ja vaikutti siltä, että hän ajatteli, että joku – oikea ihminen – Googlen päämajassa hoitaa haut”, John sanoi.

”Mummo ajatteli, että olemalla kohtelias ja hyväkäytöksinen, haku olisi nopeampi”, hän jatkoi.

Twiitti ja mummon Google-haku ovatkin saaneet ihastuneen vastaanoton ja twiittiä on kommentoitu muun muassa kehuen mummon omaavan tyyliä ja käytöstapoja sekä hänen googlaustapansa on kerrottu olevan suloisinta maailmassa. Herttainen Google-haku ja siitä julkaistu twiitti kiinnittivät myös hakukonejätin huomion.

Google UK

@GoogleUK

Ben ☾

@eckyythump
Omg opened my Nan's laptop and when she's googled something she's put 'please' and 'thank you'. I can't 😂😂😂
Dearest Ben's Nan.
Hope you're well.
In a world of billions of Searches, yours made us smile.
Oh, and it's 1998.
Thank YOU
@Push10Ben

”Parhahin Benin isoäiti. Toivottavasti voit hyvin. Miljardien hakujen joukossa sinun hakusi sai meidät hymyilemään. Niin, ja vastaus on 1998. Kiitos SINULLE”, Google UK twiittasi.

Myös Googlen virallinen, kansainvälinen Twitter-tili noteerasi kohteliaan mummon.

Google

@Google
Dear Grandma,

No thanks necessary. 😊

Sincerely,
Google

goo.gl/ZkIkmm

”Hyvä Isoäiti, ei tarvetta kiitoksille. Ystävällisin terveisin, Google”, twiitissä sanottiin.

Lähde: BBC