7 tapaa, miten kissan omistaminen on hyvästä hyvinvointiasi ajatellen

Kissan hankkimisella voi olla positiivinen vaikutus elämääsi monin tavoin.

Jokainen kissan tai kissoja omistava varmasti tietää, että miukuvan perheenjäsenen tulo taloon tuo mukaan myös muutoksia elämään. Kissat ovat usein huvittavaa ja hellyyttävää seuraa, mutta ne ovat myös hyväksi hyvinvointiasi ajatellen.

Kissan hankkimisella voikin olla alla olevia vaikutuksia hyvinvointiisi:

1. Stressaat vähemmän

Kissan omistaminen vähentää stressiä. Esimerkiksi niiden seura, niistä huolehtiminen ja rentouttava paijaaminen voivat parantaa oloasi. Jo pelkästään kissan touhujen seuraaminen voi tehdä sinusta onnellisemman ja vähemmän stressaantuneen.

2. Sydänterveytesi paranee

Minnesotan yliopiston Stroke Instituten tutkimus vuodelta 2008 selvitti, että kissanomistajat kuolevat 30 prosenttia epätodennäköisemmin sydänkohtaukseen kuin ne tutkimukseen osallistuneet, joilla ei ollut kissoja. Vuonna 2009 samankaltainen tutkimus osoitti, että kissan omistaminen oli yhteydessä myös alhaisempaan riskiin menehtyä mihin tahansa sydän- ja verisuonitaudeista.

3. Olet vähemmän yksinäinen

Kuka tahansa lemmikkejä omistava kertoo, kuinka lemmikki vähentää yksinäistä oloa. Lemmikkien rakkaus ja seura riittää toisinaan parantamaan oloa raskaan päivän päätteeksi. Miamin ja Saint Louisin yliopistojen tutkimuksen mukaan kissan omistaminen voi täyttää sosiaaliset tarpeesi ihan yhtä hyvin kuin ystäväsi.

4. Et ole niin masentunut

Monet masennusta sairastavat kertovat, että heidän on helpompi pärjätä, kun omistavat kissan. Tämä johtuu siitä, että kissan omistaminen tarjoaa mutkatonta rakkautta ja seuraa ja siitä huolehtiminen tarjoaa vastuullisuutta ja auttaa rakentamaan rutiineja sekä lisää fyysistä aktiivisuutta pitkin päivää.

Tämän lisäksi Mental Health Foundationin ja Cats Protectionin yhdessä vuonna 2011 teettämän tutkimuksen mukaan 87 prosenttia kissanomistajista koki kissansa vaikuttaneen positiivisesti hyvinvointiin ja 76 prosenttia kertoi arjessa pärjäämisen olevan helpompaa lemmikin ansiosta. Tutkimukseen osallistui 600 ihmistä, joista puolet kertoi omaavansa mielenterveysongelmia.

5. Paranet nopeammin

Kissan kehräämisen värähtelyt auttavat parantamaan tulehduta ja turvotusta sekä lihas-, jänne- ja nivelvaivoja. Scientific Americanin mukaan tämä johtuu siitä, että kissojen kehräyksen värähtelyn taajuus vaihtelee 20 hertsistä 140 hertsiin, mikä on ilmeisesti lääketieteellisesti hyväksi moniin vaivoihin.

6. Naurat enemmän

Toisinaan kissat ovat kerrassaan hulvattomia – siitä on todisteena lukuisia kissavideoita netissä. Kissojen pöhköt touhut tuovat iloa elämään päivittäin. Kalifornian Loma Lindan yliopiston tutkimuksen mukaan käyttämällä 20 minuuttia hauskojen videoiden katsomiseen – kissavideot mukaan luettuina – on hyvästä terveydellesi. Toisen tutkimuksen, josta kerroimme viime kesänä, mukaan taas kissavideoiden katsominen saa katsojalle positiivisemman ja vähemmän stressaantuneen olon.

7. Tunnet olosi kokonaiseksi

Lähes jokainen kissanomistaja voi myöntää, ettei perhe tuntunut kokonaiselta ennen kuin kissa tuli taloon. Kun nelijalkainen ystävä tassuttelee kotiin ja sydämeen, tuntuu oma perhekin kokonaisemmalta.

Lähde: Lifehack


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.