Jos olet joskus ollut kotirouvana tai kotiäitinä, tiedät ettei se ole mitään helppoa.

Mutta jos et ole ollut ja suunnittelet sitä, kannattaa lukea millä tavoilla se tulee olemaan vaikeampaa kuin luulet. Stay at Home Mum-sivustolla esitellään seitsemän syytä miksi se ei ole helppoa. Ehkä arvaat jo osan, mutta osa näistä tulee olemaan sinulle ehkä yllätyksiä. Voit niiden avulla valmistautua kotiäitiyteen tai kotirouvana olemiseen paremmin.

1. Olet yksin suurimman osan ajasta

Työpaikalla sinua ovat tukemassa työkaverisi. Kotona työskentelet yksin. Jos jostain syystä kodinhoidossa tulee ongelmia, niin keneltä saat apua? Et keneltäkään, koska ei ole ketään, jolle puhua tai jolta pyytää apua, kun asiat menevät pieleen.

2. Työsi ei lopu koskaan

Kotityöt odottavat jälleen seuraavana päivänä, vaikka olisit tehnyt niitä kokonaisen pitkän päivän. Jos puolisolta pyytää apua, hän ei ehkä jaksa auttaa, koska on tehnyt raskaan päivän töissä. Hänen työnsä ovat jo siltä päivältä ohi, mutta kotiaskareita tekevän työt eivät lopu koskaan.

3. Pomosi on kauhea

Toivottavasti puolisosi osaa arvostaa sitä mitä teet kotinne ja mahdollisten lapsienne eteen. Jos koti ei ole siisti, niin puoliso saattaa valittaa siitä. Entä lapset? Ne vasta osaavatkin valittaa, jos esimerkiksi tekemäsi ruoka ei ole heidän mieleensä.

4. Et saa palkkaa työstäsi

Kotitöistä ja omien lapsien hoidosta ei saa palkkaa. Mutta jos olet esimerkiksi vanhempainvapaalla, siitä onneksi saat rahaa.

5. Olet yksinäinen

Kun ei ole työkavereita, ovat päivät yksinäisiä. Ehkä kuitenkin ehdit käydä tapaamassa muita samassa tilanteessa olevia?

6. Sinulla ei ole vapaapäiviä

Tämä työ vaatii työskentelyä myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

7. Kukaan ei kehu sinua

Et ehkä saa kehuja hyvästä työnjäljestä ja ahkeruudesta samalla tavalla kuin olisit työelämässä. Jos siivosit vessan, saatko siitä kehuja? Ehkä kaikkea tekemääsi ei edes huomata? Jos pyyhit pölyt taulun kehyksen päältä, sitä ei näe kukaan muu kuin sinä. No kannattaako sitä silloin edes tehdä?

Jos et saa kotona olemisesta tarpeeksi kehuja ja tukea, näytä tämä lista myös puolisollesi. Ehkä hän ymmärtää kuinka paljon kotonakin on tekemistä.

Lähde: Stay at Home Mum