Elintavat, ikä sekä monet muut tekijät vaikuttavat naisen hedelmällisyyteen. Jopa sillä mitä nainen syö, on vaikutusta siihen, kuinka helposti nainen tulee raskaaksi.

Välttämättömien ravintoaineiden puute voi vähitellen johtaa vakaviin terveysongelmiin ja jopa vaikuttaa hedelmällisyyteen. Oikeanlainen ruoka ei poista kaikkia hedelmöittymiseen liittyviä ongelmia eikä sillä ole välttämättä edes mitään tekemistä lapsettomuuden kanssa. Silti raskautta toivovan kannattaisi syödä näitä alla olevia ruokia, jotka voivat edesauttaa raskaaksi tuloa.

Naisten hedelmällisyyttä parantavat ruoat

1. Lehtivihreät

Vihreät lehtivihannekset ovat superfoodeja. Sellaisia ovat esimerkiksi pinaatti ja korianteri. Niissä on paljon rautaa, kalsiumia, foolihappoa ja kuituja. Jotta saisit torjua esimerkiksi munasarjojen monirakkulaoireyhtymää (PCOS), joka on lapsettomuutta aiheuttava tauti, on sinun lisättävä ruokavalioosi kasviksia, jotka tukevat hedelmällisyyttäsi.

2. Punajuuret

Punajuuri on loistava tapa lisätä typpioksidin määrää kehossa. Se parantaa kohdun verenkiertoa ja auttaa alkiota kiinnittymään. Sitä kannattaa syödä ainakin ennen hedelmöittymistä ja raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana.

3. Saksanpähkinät

Saksanpähkinät sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, E-vitamiinia, magnesiumia ja muita tärkeitä ravintoaineita, jotka auttavat parantamaan hedelmällisyyttä. Myös mantelit, cashewpähkinät ja pistaasipähkinät ja jopa siemenet, kuten kurpitsan-, chian- ja pellavansiemenet tekevät sitä samaa.

4. Linssit ja palkokasvit

Linssit ja palkokasvit ovat erinomaisia ​​foolihapon ja proteiinien lähteitä. Yhdessä esimerkiksi riisin kera niistä saa kaikki välttämättömät aminohapot, joka auttaa hallitsemaan verensokeria, josta on apua myös hedelmällisyydessä. Ne ovat myös loistavia probioottilähteitä, jotka parantavat suoliston terveyttä ja auttavat samalla ​​ hallitsemaan naishormonien vaihteluita.

5. Hedelmät

Kunnon antioksidanttien saanti voi auttaa hallitsemaan lapsettomuusongelmia. Se johtuu siitä, että ne ovat välttämättömiä, jotta vapaat radikaalit saadaan toimimasta kehossa. Vapaat radikaalit voivat vahingoittaa munasoluja ja se vaikuttaa epäsuotuisasti hedelmällisyyteen. Saat antioksidantteja esimerkiksi tuoreista hedelmistä.

6. D-vitamiinia sisältävät ruuat

D-vitamiini on erittäin tärkeää terveydelle. Se auttaa myös hallitsemaan hormonitasoja sekä miehillä että naisilla. D-vitamiinin puutos voi vaikuttaa hedelmällisyyteen ja aiheuttaa muita terveysongelmia, kuten alhaisempaa luutiheyttä, suurempia sydän- ja verisuonitautien riskejä ja liikalihavuutta. Siksi olisi hyvä syödä ruokia, joissa on D-vitamiinia, esimerkiksi jos mielessäsi on raskaus.

7. Bataatti

Bataatilla on alhainen glykeeminen indeksi. Jos sinulla on insuliiniresistenssiä esimerkiksi PCOS:n vuoksi, bataatti on sinulle erinomaista ravintoa. Bataatin matalan glykeemisen indeksin monimutkaiset hiilihydraatit ovat hyviä lähteitä naishormonien hallintaan kuukautiskierron luteaalivaiheessa.Ne voivat myös auttaa säännöllistämään kuukautiskiertoa, mikä on yleensä PCOS-potilaiden huolenaihe, ja siten se tukee samalla myös hedelmällisyyttä.

Lähde: Healthifyme