Kylpyhuoneen uudistaminen ja remontointi voi olla työlästä sekä tulla kalliiksi.

Jos isolle remontille ei kuitenkaan ole tarvetta ja toiveissa olisi vain piristää kylpyhuoneen ilmettä, onnistuu se näppärästi halvoilla, budjettiystävällisillä tavoilla. Pienillä muutoksillakin kylpyhuoneesta voi tehdä paljon upeamman tilan, jossa käy mielellään tarpeillaan.

Ophelia Blake Interior Designin Scarlett Blakey antoi Metrolle seitsemän vinkkiä, joilla piristät kylpyhuoneesi ilmettä, ja suomensimme hänen vinkkinsä alle.

Kiinnitä huomiota valaistukseen

Oikea valaistus kylpyhuoneessa on avainasemassa oikean, rentouttavan sävyn vaalimiseksi. Blakey neuvoo varmistamaan, että valaistus heijastaa sellaista tyyssijaa, jonkalainen haluat kylpyhuoneesi olevan.

”Symmetriset seinävalot kummallakin puolen lavuaaria rajoittavat varjojen määrää, kun taas rohkea, mutta kaunis riippuvalaisin lavuaarin yllä voi todella muuttaa tilan ilmettä”, hän kertoo.

Laita uusi maalipinta seiniin

Niinkin yksinkertainen asia kuin tuore, uusi maalipinta voi tehdä ihmeitä. Blakeyn mukaan jopa kylpyhuoneessa seinät on tehty käytettäväksi.

”Jos seinät on maalattu, on uusi maalikerros todella simppeli tapa päivittää kylpyhuoneen ilmettä”, hän sanoo.

”Pidä väri neutraalina, jotta se korostaa rauhallisuutta ja tuo väriä ja kuvioita tilaan muilla tavoin sisustuksessa”, Blakey vinkkaa.

Laita tilaan kasveja

Ruukkukasvit ovat suosittuja hyvästä syystä: ne voivat tehostaa hyvinvointia, puhdistaa ilmaa sekä näyttävät hyvältä. Blakey suosittelee lisäämään tilaan kasveja ja erilaista lehvistöä koristamaan kylpyhuonettasi sekä todella korostamaan luonnollista tunnelmaa, jota koetat luoda.

”Ruukkuorkideat auttavat luomaan puhdasta ja hotellimaista ilmettä samalla toimien hyvin kosteassa tilassa”, Blakey kertoo.

Uusi laatoituksen saumat

Niinkin pieni juttu kuin vanhat saumat voivat latistaa koko kylpyhuoneen ilmettä.

”Jos kylpyhuoneessasi on laattoja, voi olla aika uudistaa laatoituksen saumat. Jos saumojen väri on muuttunut, voi koko kylppärin tunnelma heikentyä”, Blakey selittää.

”Kokeile erivärisillä saumoilla, sillä se voi täysin muuttaa tavallisen laatan näyttäväksi”, hän vinkkaa.

Sijoita uuteen peiliin

Tämä on yksi vanhimpia kikkoja, mutta hyvin aseteltu peili voi saada tilan tuntumaan isommalta kuin mitä se todellisuudessa on. Blakeyn mukaan peilit ovat hyvä keino luoda tilan tuntua.

”Haluat kylpyhuoneesi olevan kirkas ja ilmava, joten peilin laittaminen ikkunaa vastapäätä on tehokas tapa heijastaa sisään tulevaa luonnollista valoa”, hän neuvoo.

Lisää miellyttäviä tuoksuja

Jos et ole tuoksuille herkkä, voi kylpyhuoneesi tuntua entistä ylellisemmältä, jos siellä on käytetty lempituoksujasi.

”Herättääksesi luksushotellien spa-kokemuksien muistoja, keskity tuoksuihin. Eteeriset öljyt sekä tuoksusaippuat auttavat sinua rentoutumaan ja lataamaan akkujasi sekä antavat tilalle tolella hemmottelevaa särmää”, Blakey toteaa.

”Valitse tyylikäs diffuuseri, joka heti vaikuttaa tilan tunnelmaan ja viimeistele tuoksukynttilällä, kun todella haluat rentoutua”, hän jatkaa.

Viimeistele laadukkaasti

Kylpyhuoneen viimeistely oikeilla tuotteilla voi olla merkityksellistä. Blakeyn mukaan ylellisen kylpyhuoneen luominen budjettiystävällisesti voi tuntua haastavalta, mutta paljon on kiinni viimeistelevistä yksityiskohdista.

”Kauniisti suunnitellut, ylelliset tuoksutuotteet tunnetuilta merkeiltä auttavat antaan eleganttia säväystä tilalle”, Blakey kertoo.

”Jos haluat hieman tuhlailla, ovat laadukkaat pyyhkeet ja kylpytakit oiva sijoituskohde. Näiden laittaminen esille kylpyhuoneeseen voi herätellä lämmön ja luksuksen tuntemuksia, minkä lisäksi ne ovat erittäin käytännöllisiä”, hän päättää.

Jos tilan uudistamisen sijaan haluat luoda kylpyhuoneeseesi spa-tunnelmaa, löydät siihen vinkkejä täältä. Jos taas haluat saada pienen kylpyhuoneen näyttämään suuremmalta, löydät siihen neuvoja täältä.

Lähde: Metro