Kaipaatko kylpyhuoneeseesi jotain uutta ja piristävää? Sellainen voisi onnistua luomalla sinne spa-tunnelmaa.

Ehkä sinulla tuli heti mieleen monta asiaa, joilla saisit kylpyhuoneeseesi sitä samaa tunnelmaa kuin kylpylöissä. Kannattaa kuitenkin lukea läpi vielä nämä My Dreamality -sivuston hyvät ideat, joita käyttämällä spa-tunnelman luominen onnistuu hyvin.

Puulattiat

Aidot puulattiat ainakin auttaisivat hyvin spa-tunnelman luomisessa, mutta ne eivät sopisi kosteaan tilaan. Mutta vinyylilattia, joissa on puukuviota, voisi sen sijaan toimia. Osa niistä kestää 100 % kosteutta. Jos et halua tehdä näin suurta muutosta, ehkä puinen matto jossakin kohti kylpyhuonetilaasi toimisi myös hyvin?

Kasvit

Kasvit kylpyhuoneessa ovat aina hyvä idea, mutta ne sopivat varsin hyvin varsinkin spa-tunnelman luomiseen. Niistä on paljon muutakin hyötyä, koska ne tuovat kylpyhuoneeseen hyvän tuoksun ja parantavat tilan happipitoisuutta, joka voi auttaa rentoutumisessa, joka on myös spa-tunnelman luomisessa yksi tärkeimmistä asioista.

Jos luulet, että et saa pidettyä kasveja elossa kylpyhuoneessa, voit toki käyttää tekokasveja, koska ne tuovat sinne ainakin haluttuja värejä. Kukkien ja kasvien kohdalla voi käyttää myös maljakoita, jolloin voit vaihtaa kukat ja kasvit uusiin, kun ne eivät enää näytä hyvältä. Tähän sopivat hyvin esimerkiksi orgidean oksat.

Sisustusesineet

Sisustusesineet ovat tärkeässä osassa spa-tunnelman luomista. Sellaiset voivat olla esimerkiksi kukkien terälehdet ja kukkaosat, joita voi asetella esimerkiksi pyyhkeiden päälle, kuten kylpylöissä joskus tehdään.

Kivet ovat myös yksi asia, joilla kylpylöitä usein koristellaan. Vaikka niitä käytetään myös hoidoissa, voi niillä myös koristella paikkoja. Pyöreähköt ja tasaiset kivet ovat siihen parhaita, koska niitä on esimerkiksi helppoa pinota.

Ei kannata unohtaa kynttilöitä. Jos haluat kukkien ja kasvien lisäksi lisää tuoksuja, niitä saat tuoksukynttilöiden avulla. Kynttilöillä saat tietysti myös luotua mukavan tunnelman ilman muuta valaistusta. Valojen himmentäminen auttaa myös rentoutumisessa.

Kivimateriaalit

Puumateriaalien lisäksi myös kivimateriaalit lisäävät spa-tunnelmaa. Jos olet tekemässä suurempaa kylpyhuoneremonttia, voit esimerkiksi valita kivestä tehtyjä altaita tai jopa kivisen kylpyammeen.

Pidä yllä siisteyttä

Kun pidät kylpyhuoneen aina siistinä ja puhtaana, erottuvat siellä olevat spa-elementit paremmin. Kylpyhuoneeseen ei kannata ängetä liikaa asioita, koska kylpylätkin ovat yleensä aika yksinkertaisella tavalla sisustettuja.

Toivottavasti sait näistä hyviä ideoita, joita voit käyttää oman kylpyhuoneesi spa-tunnelman luomiseen!

Lähde: My Dreamality