Jos haet uutta työpaikkaa, varo näitä virheitä työnhaussa.

Uutta työpaikkaa hakiessa moni nainen voi tietämättään tehdä virheitä, jotka voivat haitata uuden työn nappaamista. Alla on kuusi virhettä, joita naiset saattavat tehdä uutta työpaikkaa hakiessa.

1. CV näyttää samalta kuin viimeksi töitä hakiessa

CV:tä voi olla hyvä päivittää, vaikka olisikin jo työssä. Näin uutta työpaikkaa hakiessa se on jo valmiiksi ajan tasalla ja et unohda lisätä sinne mitään tärkeää, kuten saavutuksia/vastuualueita työssä, kun lisäät ne heti. Sen lisäksi päivittäessäsi CV:tä säännöllisesti, on sinulla käsitys arvostasi ja epätodennäköisemmin tyydyt vähempään, kun on aika käyttää CV:tä.

2. Et ole verkostoitunut aiemmin

Monet viettävät aikaa selaten sosiaalista mediaa huvikseen sen sijaan, että koettaisivat verkostoitua ihmisten kanssa, kenestä voi olla hyötyä työmarkkinoilla. LinkedIn, Facebookin ryhmät, Twitter ynnä muut ovat tässä hyödyksi. Tartu mahdollisuuksiin luoda, rakentaa ja ylläpitää ihmissuhteita eri asemissa oleviin ihmisiin.

3. Et tunne työhaastatteluiden ”sääntöjä”

Älä koeta olla haastatteluissa jotain muuta kuin mitä oikeasti olet. Hyvä työhaastattelu on kuin hyvät ensitreffit. Olet tehnyt taustatyötä, et ole emotionaalisesti sidottu lopputulokseen ja selvität vaihtoehtojasi. Et ole liian tuttavallinen, et liian jäykkä ja vakava – olet miellyttävä, mukava ja ammattimainen sekä otat kysymykset hyvin vastaat ja reagoit siihen, miten haastattelu etenee. Työnantaja koettaa selvittää, minkälaista olisi tehdä kanssasi töitä, joten ole oma itsesi. Muista myös, että et puhu pahaa aiemmista työnantajista, koska se voi antaa kuvan, että tekisit samoin myös uuden työpaikan kanssa.

4. Et tunne arvoasi

Jokaisen naisen on tiedettävä arvonsa jatkuvasti, sillä jos tiedät sen, todennäköisemmin saatkin sen ja tiedät myös, minkälaista palkkaa tarvitset, että pärjäät taloudellisesti. Pyydä aina hieman korkeampaa palkkaa kuin olisit valmis ottamaan vastaan. Palkkaneuvottelut ovat hyvää harjoitusta siitä, minkälaista paikassa olisi tehdä töitä. Jos sinulle tarjotaan todella alakanttiin arvioitua palkkaa, ei tilanne siitä jatkossa todennäköisesti juuri parane. Neuvottele siis aluksi jo mahdollisimman hyvä palkka itsellesi.

5. Tarvitset yksimielisyyttä muilta ennen päätöksen tekemistä

Päätöstä seuraavan työpaikkasi suhteen ei pitäisi tehdä joukolla. Neuvojen kysyminen parhaalta ystävältä, kumppanilta, vanhemmilta, kahvilan työntekijältä, työkaverielta ynnä muilta uuden työpaikan ottamisen suhteen voi viedä sinut väärille teille tai hidastaa edistystäsi kokonaan. Tiedät itse, mikä on sinulle parasta ja sitä ääntä, joka kehotti sinua hakemaan uutta työtä, kutsutaan intuitioksi. Se on vahvin suunnannäyttäjä tällä planeetalla. Luota omaasi ja älä pelkää tehdä vaikeita päätöksiä.

6. Et ole emotionaalisesti valmis lähtemään

Jos et ole todella valmis luopumaan nykyisestä työstäsi, se voi laittaa elämäsi sekaisin. Työsuorituksesi voi kärsiä, työkaverit voivat huomata ja kun saat työtarjouksen muualta, voivat nykyiset työkaverit auttaa sinua kantamaan tavarasi pois. On helppo myös alkaa miettiä, mitä tapahtuisi, jos työpaikasta irtisanoutuisi. Urasi on avoin pelikenttä, missä sinun pitäisi tutkia vaihtoehtojasi ja tehdä päätökset perustuen omiin kiinnostuksen kohteisiisi. Se ei ole itsekkyyttä, se on selviytymistä. Jos todella pitäisit työkavereistasi, voit koettaa ystävästyä myös töiden ulkopuolella, mutta älä koskaan tunne oloasi huonoksi sen takia, että otat työn vastaan, mikä veisi sinua lähemmäksi unelmiasi. Älä kuitenkaan käytä työnhakuasi keinona neuvotella parempaa palkkaa, koska se ei välttämättä toimi ja saatat huomata pian, että sinut on korvattu toisella työntekijällä.

Lähde: Marie Claire