Miehelle voi olla vähän liiankin tärkeää, mitä sinä ajattelet hänestä.

On melkoisen yleistä, että miehet valehtelevat tehdäkseen vaikutuksen naisiin. He olettavat, että me kaikki haluamme tietynlaisen miehen, ja he yrittävät siksi antaa meille itsestään tietynlaisen kuvan.
Tämä kuva ei kuitenkaan aina pidä täysin – tai lainkaan – paikkaansa.

Vaikka valehtelu ei ole koskaan hyvä asia, ovat jotkin valehtelun aiheista harmittomia ja jopa aika suloisia omalla tavallaan. Tässä on muutamia liioitteluja, joita miehet yleisesti tekevät itsestään.

 1. Atleettisuus
  Miehet haluavat vaikuttaa atleettisilta, joten he voivat kertoa tarinoita voittamistaan pokaaleista ja upeista maaleistaan, joita he jalkapallokentällä ovat tehneet. Mainitsematta vain jää, että edellinen pokaali on ala-asteajoilta.

 2. Varakkuus
  Moni mies myös haluaa, että pidät häntä varakkaana tai ainakin hyvin toimeentulevana. Mies saattaakin esimerkiksi maksaa kalliissa ravintolassa niin kuin se olisi pikku juttu, vaikka hän todellisuudessa olisikin aivan peeaa.

 3. Aiemmat suhteet
  Hän saattaa yrittää antaa sinulle menneisyydestään vaikutelman, joka ei lainkaan vastaa todellisuutta. Hän saattaa esimerkiksi liioitella aiempien tyttöystäviensä määrää huomattavasti.

 4. Älykkyys ja asiantuntemus
  Hän saattaa esittää olevansa paljon paremmin perillä ajankohtaisista asioista tai vaikkapa politiikasta ja taloudesta, mitä hän todellisuudessa on.

 5. Työ
  Jos hänellä on huonosti palkattu ja tylsä työ, hän saattaa liioitella omaa tärkeyttään ja asemaansa yrityksessä, ja saada oman työnsä kuulostamana paljon todellisuutta merkittävämmältä.

 6. Taidot ja harrastukset
  Jos hän todellisuudessa käyttää koko vapaa-aikansa pelaamalla pleikkaria ja juomassa olutta kavereidensa kanssa, ei hän ehkä halua leijua sillä sinulle. Hän saattaakin keksiä itselleen paljon mielikuvitusharrastuksia, ja kertoa keksityistä kitaransoittotaidoistaan tai vaikkapa intohimostaan italialaista arkkitehtuuria kohtaan.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: All Women’s Talk