Kuivat hiukset eivät ole hiustyyppi, vaan korjattavissa oleva, hiusten kuntoa määrittävä käsite.

Monien naisten kohdalla hiukset voivat aiheuttaa harmia olemalla kuivat ja hauraat. Ensimmäinen askel kohti terveempiä hiuksia on selvittää, mikä vie luonnollista öljyä pois hiuksistasi.

Women’s Health kysyi kahdelta hiusasiantuntijalta syypäitä kuiviin hiuksiin.

1. Sää

”Kesäisin hiukset altistuvat paljon auringolle, uimavedelle ja tuotteille, joissa on alkoholia ja tämä kaikki voi kuivattaa hiuksia. Talvella taas kylmät ilmat ja sen johdosta kuumat sisätilat voivat tehdä hiukset rutikuiviksi”, Remingtonin julkkisstylisti Richard Marin kommentoi.

2. Hormonimuutokset

Hiusstylisti Sylvia Vaughtin mukaan ehkäisypillerit, raskaus ja vaihdevuodet ovat fysiologisten muutosten hetkiä kehossa, mitkä voivat vaikuttaa negatiivisesti hiuksiin, kuten tehden niistä kuivat ja hauraat. Vaught suosittelee juttelemista lääkärin kanssa omista vaihtoehdoista.

3. Väärä shampoo

Kaikki shampoot eivät ole samanarvoisia. Vaught varoittaakin, että esimerkiksi oman shampoosi loppuessa ei kannata turvautua miehen shampooseen.

”Parempi olisi huuhdella hiukset pari kertaa vain vedellä rasvaisuuden poistamiseksi sen sijaan, että ottaisi riskin shampoon kanssa, mikä ei ole sinulle sopiva”, hän sanoi Women’s Healthille.

4. Märkien hiusten harjaaminen

”Muista, että hiukset ovat alttiimmillaan murtumiselle, kun ne ovat märät”, Vaught kertoi.

Tämä ei välttämättä kuivata hiusta, mutta jättää latvat hauraiksi ja voi johtaa hajoamisiin koko hiussuortuvan osalta. Harjan käyttämisen sijaan parempi vaihtoehto on käyttää kampaa, jossa on hieman hiuksiin jätettävää hoitoainetta.

5. Päivittäinen käsittely kuumilla laitteilla

Oli kyse sitten hiustenkuivaajasta tai suoristusraudasta, päivittäinen lämpö vie hiuksista pois niiden luonnollista kosteutta.

”Tämä aiheuttaa melkoisesti tarpeetonta vahinkoa, jolta voisi välttyä”, Vaught sanoo.

Lähde: Women’s Health