Parsalla on ikääntymiseen ja sairauksien torjuntaan liittyviä ominaisuuksia.

Parsa on hyvin terveellistä, ja sillä on lukuisia terveysvaikutuksia. Alla on listattu erilaisia parsan hyödyllisiä ominaisuuksia.

1. Parsa on täynnä ravintoaineita.

Parsa on erittäin hyvä kuidun, folaatin, kromin sekä A-, C-, E- ja K-vitamiinien lähde.

2. Parsa on täynnä glutationia

Muiden ruohokasvien, kuten avokadojen, kaalin ja ruusukaalien, tavoin parsa on täynnä glutationia, joka auttaa tuhoamaan karsinogeenejä ja muita haitallisia yhdisteitä, kuten vapaita radikaaleja. Näin ollen parsa auttaa ehkäisemään ja taistelemaan tietynlaisia syöpätyyppejä vastaan.

3. Parsa on täynnä antioksidantteja

Parsan antioksidantit neutralisoivat soluja vaurioittavia vapaita radikaaleja. Tämä puolestaan auttaa hidastamaan ikääntymisprosessia.

4. Parsa on täynnä folaatteja

Parsa auttaa ikääntyviä aivoja taistelemaan kognitiivista surkastumista vastaan. Parsan folaatit yhdessä B12-vitamiinin kanssa auttavat ehkäisemään mentaalista halvaantumista.

5. Parsa on täynnä aminohappoja

Parsan aminohapot ovat luonnollinen diureetti ja lisäävät virtsan erityistä, mikä puolestaan sekä vapauttaa nesteitä että auttaa elimistöä pääsemään eroon ylimääräisistä suoloista. Tämä on erityisen hyödyllistä turvotuksesta kärsiville ihmisille, mutta myös sellaisille ihmisille, joilla on korkea verenpaine tai sydänsairauksia.

Lähde: EatingWell