Pystyisitkö sinä noudattamaan näitä sääntöjä?

Kuninkaallisilla on kenties maailman tarkimmin seurattu ja vahdittu elämä, ja heitä seuraavat silmä kovana niin lehdistö kuin tavalliset kansalaisetkin.

Kuninkaallisilla onkin olemassa sääntöjä niin seurusteluun, ruokailuun, pukeutumiseen kuin matkustamiseenkin, mutta tiesitkö, että heidän täytyy noudattaa muutamia omituiselta kuulostavia sääntöjä jopa kylpyhuoneessa?

Muun muassa seuraavia sääntöjä brittikuninkaallisten tulee noudattaa vessaetiketissään.

  1. Vessaan meneminen

Englannin kuninkaallisen perheen jäsen ei voi vessahädän iskiessä yksinkertaisesti nousta pöydästä ja ilmoittaa menevänsä pissalle. Sen sijaan heidän tulee poistua takavasemmalle mahdollisimman huomaamattomasti eikä missään nimessä kertoa, mille asioille he ovat menossa. Lisäksi heidän on muistettava asettaa ruokailuvälineensä lautasella siten, että tarjoiluhenkilökunta tietää, ovatko he jo syöneet vai onko ruokailu vielä kesken.

2. Vessoja ei saa imuroida

Imurien käyttö on kielletty kuninkaallisissa palatseissa, sillä se pitää liikaa ääntä ja häiritsee siten kuninkaallisia. Palvelijoiden on lakaistava ja pestävä lattiat imuroimisen sijaan.

3. Vessasta ei saada käyttää tiettyä sanaa

Englannin kielessä on useampia sanoja vessalle, ja yksi niistä oli kuninkaallisessa perheessä kielletty. Kenties kaikkein yleisin vessaa tarkoittava sana toilet on nimittäin kielletty kuninkaallisessa perheessä. Syy siihen on selvä: toilet on alun perin ranskalainen sana, ja sen vuoksi kuningatar Elizabeth piti sanaa epäsopivana perheessä. Sen sijaan kuninkaalliset käyttävät sanoja lavatory tai tuttavallisemmin loo,

4. Ei suihkuja

Kuninkaallisen perheen jäsenet suosivat kylpemistä suihkussa käymisen sijaan, sillä suihkussa käymisen nähdään sopivan tavalliselle, työssäkäyvälle rahvaalle, jolla on aina kiire töihin. Kylpeminen sen sijaan on luksusta, johon kuninkaallisilla on yllin kyllin aikaa

5. Vessassa ei saa lukea

Kuka myöntää ottavansa vessaan mukaan puhelimen tai jonkin lehden luettavaksi? Varmaankin meistä aika moni. Varsinkin miesten keskuudessa käytäntö on suosittu. Kuninkaallisessa perheessä on kuitenkin kiellettyä viedä minkäänlaista lukemista vessaan, sillä se nähdään epähygieenisenä. Edes puhelinta ei ole luvallista ottaa ajanvietteeksi asioille.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The List