Imettäminen on puhuttanut paljon viime aikoina, joten nyt on oiva tilaisuus perehtyä aiheeseen hieman kummallistenkin faktojen avulla.

Imettämisen hyvistä ja huonoista puolista on väiltety runsaasti. Sen lisäksi julkinen imettäminen on puhuttanut maailmalla, oli kyse sitten Facebookin kannasta imetyskuviin tai julkkisäitien julkaisemista imetyskuvista.

Imettämiseen liittyy myös erikoisiakin asioita, joita on listattu alle.

1. Rintamaidon maku muuttuu

Voisi kuvitella saman tavaran saamisen kyllästyttävän pidemmän päälle, jopa vauvojen kohdalla, mutta rintamaito voi maistua eriltä riippuen siitä, mitä imettäjä syö.

2. Rintamaito parantaa

Rintamaito voi Your Tangon mukaan parantaa pieniä vaivoja, kuten silmän sidekalvontulehdusta, korvatulehduksia, naarmuja, haavoja ja arkoja nännejä.

3. Maidon tuottaminen polttaa kaloreita

Rintamaitoa tuottaessa äiti polttaa tuhat kaloria päivässä, joten imettämisen lomassa on todellakin syytä muistaa syödä kunnolla.

4. Maitoa ei tule vain yhdestä reiästä

Kyllä, maito tulee ulos useasta reiästä, ei vain yhdestä. Sen määrä myös vaihtelee äidistä riippuen. Tämän lisäksi maidontuotanto keskittyy 75 prosentilla enemmän oikeaan rintaan.

5. Imettäminen johtaa parempiin yöuniin

Rintamaidossa on melatoniinia, mikä auttaa lasta nukahtamaan, mutta se auttaa myös äitiä nukahtamaan. Your Tangon mukaan on julkaistu tutkimus, josta kävi ilmi imettävien vanhempien saavan keskimäärin 40-45 minuuttia enemmän unta per yö synnytyksen jälkeisten ensimmäisen kolmen kuukauden aikana.

Lähde: Your Tango