Äidinkielensä lisäksi pieni tyttö osaa muun muassa kiinaa ja saksaa.

4-vuotias tyttö omaa ikäänsä nähden melkoisen kielipään, sillä hän osaa puhua sujuvasti useampaa eri kieltä kuin moni aikuinen. Bella Devyatkina onkin kielitaitojensa myötä noussut otsikoihin ympäri maailman, kun video hänen osallistumisestaan venäläiseen realityohjelmaan, Udivitelniye Lyudi (Hämmästyttävät ihmiset), alkoi levitä verkossa.

Äidinkielensä venäjän lisäksi tyttö osaa puhua englantia, saksaa, espanjaa, ranskaa, kiinaa ja arabiaa. Daily Mailin mukaan saksaa lukuun ottamatta muut Bellan osaamat kielet ovat YK:n virallisia kieliä.

Tytön sanavarasto on laajempi kuin mitä tarvittaisiin smal talkiin ja hän osaa todella kommunikoida seitsemällä eri kielellä. Realityohjelmassa 4-vuotias osasi vastata opetussuunnitelmaan pohjautuviin kysymyksiin jokaisella kielellä.

Daily Mailin mukaan Bellan äiti Yulia on kertonut alkaneensa opettaa tyttärelleen kieliä, kun hän oli 2-vuotias. Opetus aloitettiin englannista, mutta äidin huomattua tyttären kiinnostus kieliä kohtaan, otettiin mukaan myös muita kieliä, ja nyt 4-vuotias opettelee englantia äitinsä kanssa ja muissa kielissä häntä opastavat kieliä äidinkielinään puhuvat henkilöt.

Bellan osallistumisesta realityohjelmaan on julkaistu video YouTubessa, jota on katsottu tätä kirjoittaessa yli 1,8 miljoonaa kertaa. Videon kommenteissa tytön puhumia kieliä osaavat ovat kertoneet, että tyttö todella on taitava.

”Hänen kiinansa tyrmistytti minua eniten, koska hän puhuu sujuvasti ja oikein, kuten kuka tahansa kiinalainen lapsi”, YouTubessa kommentoitiin.

”Hänen saksansa on todella hyvää. Hän teki yhden pienen virheen, mutta hänen ääntämyksensä on hyvä”, toinen kirjoitti.

”Hänen espanjansa on täydellistä! Kuten kellä tahansa muullakin hänen ikäisellä lapsella. Näin hänet myös espanjalaisella TV-kanavalla, missä häntä haastateltiin ja kyllä, hän puhuu kuin olisi yksi meistä. Se on tyrmistyttävää! Hyvää työtä”, Bellan espanjan osaamista kommentoitiin.

Daily Mailin mukaan kuten Bellan suorituksen nähneet ihmiset, myös kielten asiantuntijat ovat vaikuttuneita tytön taidoista.

”Tapaukset ovat harvinaisia, mutta niitä on ollut ennenkin. Kielikeskukset aivoissa aktivoituvat kehityksen eri vaiheissa”, yksi kielitieteilijä on kommentoinut Daily Mailin mukaan.

Asiantuntija uskoo, ettei tyttö menetä osaamistaan, mutta varoitti, että jossain vaiheessa se voi ”jäätyä”, jos hän ei jatka kielen käyttöä ja opettelua.

Kielten monitaiturille voisi kuvitella löytyvän helposti kansainvälisiä töitä aikuisena, mutta juuri nyt 4-vuotias ei sellaisesta haaveile. Daily Mailin mukaan Bella nimittäin haluaisi olla merenneito, kuten Ariel, hänen suosikkinsa Disney-hahmoista.

Voit katsoa Bellan ällistyttävää osaamista jutun yllä olevalta videolta. Bellan kielinäyte alkaa noin kohdasta 01:35.

Lähde: Daily Mail