Tuntuuko, että menopaussin jälkeen on vaikeaa tai jopa mahdotonta laueta? Et ole yksin!

Seksielämä muuttuu ja elää eri elämänvaiheiden mukana, eikä nuorena harrastettu seksi enää ole samanlaista vanhempana.

On aivan luonnollista, että kun keho käy läpi muutoksia, myös seksi muuttuu.

Naisilla yksi isoimmista muutoksista seksielämään tapahtuu vaihdevuosien myötä. Vaihdevuodet vaikuttavat ikävä kyllä seksiin siten, että naisen voi olla entistä vaikeampaa saada orgasmia.

Mahdotonta se toki ei ole, ja asialle on mahdollista tehdä jotain.

Seuraavat asiat tekevät orgasmin saamisesta vaikeampaa.

 1. Sinua ei yksinkertaisesti huvita
  Jos seksi ei huvita tai kiinnosta, tekee halun puute ikävä kyllä orgasmin saamisestakin vaikeaa, vaikka seksiä harrastaisikin. Vaihdevuodet yleensä vähentävät naisten seksihaluja, ja kun halut eivät ole tallella, ei veri virtaa klitorikseen seksin aikana kunnolla, ja siksi myös orgasmin saaminen vaikeutuu.

 2. Et saa oikeanlaista stimulaatiota
  Jos seksi on pelkkää yhdyntäkeskeistä aktia, ei nainen ylipäätään pysty välttämättä saamaan orgasmia seksin aikana. Jos halut ovat vaihdevuosien aikana vähentyneet, on tuleminen entistä vaikeampaa. Klitoriksen stimulointi onkin entistä tärkeämpää. Tähän tarkoitukseen voi hyvin hankkia vaikkapa seksilelun, jota voi käyttää yksin tai yhdessä.

 3. Seksi on kivuliasta
  Tästä ei usein puhuta, mutta jos seksi on kivuliasta, niin totta kai se vähentää orgasmin mahdollisuutta. Jopa 45 % vaihdevuodet kokeneista naisista kertoo kokeneensa kipuja seksin aikana. Kivut voivat syntyä eri syistä, mutta usein syynä on se, että veri ei enää kierrä vaginassa samalla tavalla, ja sen seurauksena hermot reagoivat eri tavalla seksiin kuin ennen.

 4. Tarvitset enemmän kosteutusta
  Myös kostutuksen puute voi aiheuttaa kipuja seksin aikana. Vagina yleensä kuivuu vaihdevuosien myötä, ja siksi liukuvoide on ehdoton lisä jokaisen vaihdevuosi-ikäisen naisen yöpöydän laatikkoon.

  Ota edellä mainitut neuvot talteen!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Best Life