On olemassa paljon hyviä syitä sille, miksi kannattaa olla nuori äiti.

Ihmisillä on usein hyvin eriävät mielipiteet sen suhteen, onko parempi vaihtoehto olla nuori vai vanha äiti. Naiset tulevat nykyään vanhemmin äideiksi kuin ennen muinoin, joten myös käsitys siitä, mikä on nuori äiti, on muuttunut.

Kun aikoinaan nuoriksi äideiksi laskettiin vaikkapa 16-vuotiaat, nykyään vielä reilu parikymppisiäkin pidetään nuorina äiteinä.

Nuorena äidiksi tuleminen jakaa paljon ihmisten mielipiteitä. Moni on sitä mieltä, että nuorena äitinä olemisessa on etunsa, kun taas osan mielestä on hyvä, että äidiksi tullaan vasta vanhempana.

Nämä ovat yleisiä syitä siihen, miksi monen mielestä on hyvä olla nuori äiti.

 1. Sinulla on enemmän energiaa
  Tästä on paljon hyötyä, kun vietät unettomia öitä lapsen valvottaessa sinua ja juokset villin taaperon perässä leikkipuistossa.

 2. Kehosi paranee nopeammin
  Kehosi toipuu paremmin raskauden aiheuttamista raskausarvista ja synnytyksen aiheuttamista muutoksista vartalollesi.

 3. Olet nuori vielä, kun lapsesi ovat kasvaneet
  Kun lapsesi ovat jo kasvaneet aikuisiksi ja muuttaneet pois kotoa, sinä olet vielä suhteellisen nuori ja voit nauttia vapaudestasi ja erilaisista riennoista täysin rinnoin samalla, kun vanhempina äideiksi tulleet ystäväsi käyttävät energiaansa teini-ikäisten lastensa kanssa riitelyyn.

 4. Samaistut paremmin teineihin
  Mitä pienempi ikäero sinulla on lapsiisi, sitä todennäköisemmin pystyt samaistumaan heihin ja ymmärtämään heitä, erityisesti, kun he ovat teini-ikäisiä.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk