Kauneusvinkkejä ei voi koskaan tietää liikaa.

Kauneusmaailmassa on kosolti erilaisia vinkkejä ja sääntöjä, joiden avulla naiset voivat ehostaa itseään ja saada itsensä näyttämään entistä upeammalta. Beauty High:ssa uskotaan, että mitä enemmän vinkkejä tietää, sitä paremmin on valmistautunut erilaisin tilanteisiin.

Kauneusmaailman asiantuntijoiden avulla sivusto kokosi yhteen suuren määrän kauneusvinkkejä:

1. Vaihda ripsiväri ja nestemäinen rajauskynä 3-4 kuukauden jälkeen.

2. Parasta tapa päästä eroon sisäänkasvaneista karvoista on kuorimalla, mikä poistaa kuolleet ihosolut ja antaa karvan kasvaa läpi.

3. Jos usein huomaat olevasi liian väsynyt pesemään meikkisi pois ennen kuin menet unille, pidä yöpöydälläsi meikinpoistoa varten suunniteltuja puhdistuspyyhkeitä.

4. Kosteuta silmien alapuolella olevaa aluetta silmänympärysvoiteella, jotta vältyt turvotukselta ja silmäpusseilta.

5. Käytä hohkakiveä suihkun jälkeen jalkojesi hoitoon, niin pääset eroon kovettumista.

6. Käytä syväpuhdistavaa shampoota kerran viikossa, jotta saat pestyä pois kaikki hiustuotejäämät viikon ajalta.

7. Jos haluat, että lettisi pysyy hyvänä koko päivän, koeta tehdä se hiuksiin, joissa on jotain hiustuotetta. Näin letti pysyy kasassa pidempään.

8. Kuori kasvosi joka toinen viikko, niin saat kuolleen ihon pois. Meikki näyttää paremmalta puhtaalla, sileällä ”alustalla”.

9. Jos käytät tekoripsiä, muista käyttää tummaa liimaa, niin se sekoittuu ripsiin.

10. Vähentääksesi epätoivottua kiiltoa, käytä kosteusvoidetta, jokka tekee ihostasi mattamaisen. Näin saat ihosi kaipaamaa kosteutta ilman, että se näyttää rasvaiselta.

11. ”Älä ole liian vakava, se on vain meikkiä!” – Francois NARS kehottaakin leikittelemään uusilla väreillä.

12. Käytä rahojasi tuotteisiin, joilla on sinulle väliä. Jos esimerkiksi ripsivärit ovat sinun juttusi ja rakastuit yli 30 euron ripsiväriin, osta se.

13. Kokeile uusia hiusväritrendejä hiuksiin tarkoitettujen väriliitujen avulla tai sudi esimerkiksi poskipunaa hiuksiisi.

14. Jos sinulla on hieman juurikasvua ja haluat peittää ne nopeasti, käytä hiustesi väriin sopivaa kuivashampoosuihketta. Jos sinulla ei tätä tuotetta ole, käytä luomiväriä, joka on mahdollisimman lähellä hiustesi väriä.

15. Mite terveempi olet, sitä terveemmät hiuksesi ovat. Huolehdi siis, että saat oikeat vitamiinit, jotta hiuksesi kasvavat nopeammin.

16. Jos sinulla on tapana suoristaa hiuksesi, teet vähemmän vahinkoa, jos annat hiustesi kuivua luonnostaan kuivaajan käytön sijaan. Vähemmän lämpöä on parempi!

17. Kuori ihosi ennen kuin laitat itseruskettavaa. Ruskettavilla tuotteilla on taipumusta tarttua kuiviin ja karskimpiin alueisiin, kuten polviin ja kyynärpäihin, joten varmista, että ne on kosteutettu ensin.

18. Maybellinen meikkitaiteilija Melissa Silver neuvoo käyttämään peitevoidetta pohjustuksessa silmäluomilla. Peitevoide imee öljyä ja luomiväri tarttuu siihen luomiesi sijaan ja pysyy paremmin.

19. Lipstick Queenin Poppy Kingin mukaan oikea punainen huulipuna valaisee hiuksesi, silmäsi ja ihosi välittömästi, väärä sävy ei tee niin.

20. Jos haluat suoriin hiuksiin kiharat, käytä tuuheuttavaa tuotetta, kiharoita tehostavaa tuotetta sekä kevyttä viimeistelytuotetta apunasi.

21. ”Minusta vähemmän on enemmän. On olemassa hetki, jolloin katsot peiliin ja sanot ’Onko tämä liikaa?’ ja jos sinusta hiemankaan tuntuu siltä, yleensä vastaus on kyllä, se on liikaa”, Sinkkuelämää-sarjan Samanthan roolista tuttu Kim Catrall neuvoi.

22. Vaihda kaunistautumisrutiiniasi kevään ja kesän ajalle. Ihosi tarvitsee silloin vähemmän peittoa, joten voit vaihtaa talven raskaat tuotteet kevyempiin.

23. Käytä kesäisin huulirasvaa tai -kiiltoa, joka samalla suojaa auringolta.

24. Jos sinulla ei ole kynsilakanpoistoainetta, laita kirkasta lakkaa kynsillesi ja pyyhi se pois. Samalla vanha lakka poistuu.

25. Käy läpi meikkipussisi sisältö ainakin kerran vuodessa ja heitä pois vanhat tuotteet, jotka ovat parhaat päivänsä nähneet tai ne, joita et enää käytä.

26. Muista puhdistaa meikkisutisi, jotta ne eivät kerää bakteereja.

27. Käy siistimässä hiuksiasi 6-8 viikon välein, jotta sinulla ei ole vaurioituneita latvoja tekemässä hiuksistasi epäterveen näköiset.

28. Koeta välttää hiustesi pesua joka päivä. Jatkuva shampoon käyttö saa hiukset kuivaksi ja päänahkasi tuottaa enemmän öljyä sen kompensoimiseksi. Sen sijaan käytä kuivashampoota ja laita hiuksesi rasvaisina päivinä letille tai ponnarille.

29. Jos sinulla on rasvaiset hiukset, vältä hoitoaineen käyttöä heti juureen ja laita sitä korvan kohdilta alaspäin latvoihin.

30. Kuori ihosi 2-3 kertaa viikossa korkeintaan, jotta ihosi ei muutu kuivaksi. Käytä hellempää kuorintaa kasvoille ja voimakkaampaa muulle osalle kehoasi.

31. Älä räplää finnejä, jos haluat niiden katoavan nopeammin. Bakteerit sormistasi vain pahentavat sitä.

32. Allergialääkkeiden antihistamiinit kuivattavat ihoa, joten jätä väliin raskas pohjustus allergia-aikoina ja käytä sen sijaan sävytettyä kosteusvoidetta.

33. Poista T-alueen rasvat ja kiilto imupaperilla, mikä soveltuu myös silmien seudun puhdistamiseen.

34. Jos et halua punaisen huulipunan värin tarttuvan niin voimakkaasti, laita sitä huuliisi sormellasi.

35. Jos haluat täyteläisemmät huulet, lisää huulirajaa ihon värisellä huultenrajauskynällä. Varo kuitenkin, ettet liioittele.

36. Tasapainota kimmellys. Jos teet kimmeltävän silmämeikin, suosi mattaista huulipunaa.

37. Käytä ylimääräiset silmävoiteet kynsinauhoihisi. Mitä enemmän kosteutat kynsinauhoja, sitä vahvemmat kyntesi ovat.

38. Pidä aina kesäisin meikkisi minimalistisena. Minimaalinen ja ohut meikki toimii, kun ulkona on kuuma.

Lähde: Beauty High