20 asiaa, joihin vain kissojen kanssa tekemisissä olevat ihmiset voivat samaistua

Yllättävistä oksennuksista lattialla vaatehuoneen kätköihin kadonneeseen kissaan, nämä asiat ovat samaistuttavia vain kissaihmisille.

Pehmoiset, suloiset ja kehräävät kissat osaavat hurmata ja valloittaa koko sydämen. Pure Wow’n mukaan pohjimmiltaan kissat eivät kuitenkaan ole niinkään lemmikkejä, vaan enemmänkin kämppiksiä -joiden kissanhiekkalaatikon joutuu ihminen siivoamaan.

Kissojen kanssa elämä ei käy tylsäksi, ainakaan pitkäksi aikaa, sillä kissa kyllä keksii kaikenlaista kanssaan asustavien ihmisten pään menoksi. Kirjailija Terry Pratchett onkin sanonut, että muinaisina aikoina kissoja palvottiin jumalina ja ne eivät ole koskaan unohtaneet sitä.

Moni kissanomistaja ja kissaihminen voi luultavasti allekirjoittaa Pratchettin väitteen. Tämän väitteen lisäksi vain todennäköisesti kissanomistajat, kissaihmiset ja (paljon) kissojen kanssa tekemisissä olevat henkilöt voivat samaistua näihin 20 asiaan:

 1. Helvettikään ei vedä vertoja kissalle, joka on hellästi ja rakastavasti otettu syliin.
 2. Kissat osaavat teleportata: jätä vain tyhjä pahvilaatikko, lakku, rasia tai muuta sellaista esiin ja yhtäkkiä kissasi löytyy sen sisältä.
 3. Heräsitkö pään rapsutteluun? Se tarkoittaa sitä, että on aamupalan aika!
 4. Kissat ovat keksineet ja tehneet täydelliseksi niin sanotun resting bitch face -ilmeen, eli kun neutraali ilme näyttääkin vakavalta, vihaiselta, ärtyneeltä tai nyrpeältä, vaikka ei olisi tarkoitus.
 5. Kissat todella hallitsevat pahalta haisevan hengityksen.
 6. Jos et ole varuillasi, saatat astua pieneen oksennuslänttiin, karvapalloihin tai hiekkalaatikon muruihin.
 7. Pahimmassa tapauksessa jos et katso, minne astut, saattaa alle jäädä karvakaverin häntä, ja jos niin käy, et saa sitä ikinä anteeksi.
 8. Kuuluuko töminää? Ei, se ei ole lauma villipettoja, vaan 3-4 kiloinen karvapallo juoksee ympäri kotia.
 9. Kuinka helppoa on hukata kissa omassa kodissaan, kodin koosta huolimatta.
 10. Kuinka helppoa on hukata kissa yhteen huoneeseen – etenkin vaatehuoneeseen tai minne tahansa, missä on pieniä, pimeä nurkka.
 11. Instagramisi syöte on 10 prosenttia ruokaa, 10 prosenttia ystäviä ja perhettä ja 80 prosenttia kissoja. Okei, ehkä viisi prosenttia muita ihmisiä ja 85 prosenttia kissoja.
 12. Jos kodissasi ei lentele kärpänen, kissasi on nähnyt kummituksen.
 13. Jätä jotain (yö)pöydälle ja kissa koettaa pudottaa sen lattialle, tuijotettuaan sitä ensin tovin.
 14. Kello 23 on täysin hyvä aika riehaantua ja aloittaa ravi pitkin kotia.
 15. Samoin kello 05 on aivan oivallinen aika samaan tarkoitukseen.
 16. Heti kun avaat tietokoneen, on kissalla päikkäriaika – näppäimistön päällä.
 17. Uunituore sohvasi käy myös hyvin raapimapuuksi.
 18. Mielestäsi fyysikan lakien mukaan ei olisi mahdollista, että kissa osaa hypätä yöpöydältä vaatekaapin ylähyllylle, mutta jotenkin kummasti se siinä vain onnistuu.
 19. Totuus on se, että ihmisten pitää vain hyväksy, että ainoastaan silloin ohjat ovat heillä, kun kädessä on laserosoitin.
 20. Tämä kaikki on kuitenkin sen arvoista jo niiden hetkien takia, kun kissa laittaa tassunsa kädellesi tultuaan viereesi nukkumaan tai vain käpertyy lähellesi, tulee syliisi kehräämään sekä ”leipomaan” ja tekee jotain hassua, saaden sinut nauramaan.

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry (SEY) arvioi vuonna 2018, että Suomessa hylätään vuosittain 20 000 kissaa. Jos otat kissan (tai muun lemmikin), pyri huolehtimaan siitä sen eliniän ajan – älä hylkää sitä. Jos tilanteesi muuttuu ja et voi enää huolehtia lemmikistäsi, koeta löytää sille uusi koti. Jos taas löydät lemmikin, ota yhteyttä esimerkiksi paikalliseen löytöeläintaloon tai hyödynnä Karkurit-sivustoa, jotta lemmikki saadaan turvaan. Jos mietit lemmikin ottamista, kannattaa muistaa, että löytöeläintaloissa on monia huolenpitoa ja rakkautta kaipaavia eläimiä odottamassa uutta kotia. Lue lisää kodittomista eläimistä ja löytöeläimistä SEY:n sivuilta täältä.

Lähde: Pure Wow


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
 • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
 • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.