17-vuotias teini kuoli ajaessaan autoa ja nyt hänen äitinsä yrittää varoittaa muita tielläliikkujia.

17-vuotias Camryn Callaway kuoli vakavassa auto-onnettomuudessa 22. helmikuuta 2012. Onnettomuus kosketti koko yhteisöä ja erityisesti 17-vuotiaan perhettä.

Cameryn ajoi moottoritiellä noin kello kymmenen aikaa illalla, kun hän törmäsi kuorma-auton perään, al.com kertoo.  

Camerynin autosta ei jäänyt paljoa jäljelle ja hän kuoli välittömästi. 

Youtube

Poliisin tekemän tutkimuksen aikana selvisi, että Cameryn oli näppäillyt puhelintaan ja lähettänyt tekstiviestiä samalla, kun hän törmäsi kuorma-autoon.

Camerynin äiti, Michelle Lunsford sanoi ettei hänen tyttärensä yleensä näpytellyt puhelinta ajaessaan autoa. Äiti ei ole kuitenkaan kiistänyt etteikö poliisin väite olisi totta. 

Nyt äiti haluaa että muut ottavat opikseen ja tajuavat sen, kuinka vaarallista tekstaaminen ajon aikana on. 

”Luulen, että monen täytyy nähdä tämä. Olen visuaalinen henkilö ja se että en enää näe tytärtäni luonamme on viasuaalista minulle ja perheellemme”, Michelle toteaa WKRG:lle ja jatkaa:

”Cameryn oli minun sydämeni. Hän oli suurin syy elämälleni ja nyt minulla on uusi tavoite. Hän ei ole enää täällä. Minä haluan vain kunnioittaa hänen muistoaan.” 

Youtube

Yhdysvaltojen johtava teleoperaattori, AT&T, lanseerasi kampanjan, jossa ihmisiä varoitettiin tekstaamisen ja ajamisen vaaroista. Kampanjan aikana selvisi, että jopa 43 prosenttia väestöstä tekstasi ajaessaan autoa. 

AT&T:n mukaan onnettomuusriski on 23 kertaa suurempi, jos puhelinta näpyttelee tai katsoo ajon aikana. 

Youtube

Ihmiset tulevat kuitenkin jatkossakin ajamaan puhelimet kourassaan, joten ainoa tapa ehkäistä ilmiötä on olla tekemättä niin itse. 

Voit katsoa alta traagisesta onnettomuudesta kertovan videon:

 

Camerynin kuolema on traaginen esimerkki siitä, kuinka harmittomalta tuntuva teko vie hengen vain muutamissa sekunneissa. 

Auta Camerynin äitiä välittämään sanomaa eteenpäin, jotta mahdollisimman moni lopettaisi puhelimen käytön ajon aikana. Yksikin tämänkaltainen onnettomuus on jo liikaa.

Kommentit

Kommenttia