Koiran omistamisella on lukuisia erilaisia hyötyjä!

Onko sinulla koira? Sitten saatat tunnistaa nämä hyödyt koiran omistamisessa!

Näistä syistä koira tekee elämäsi paremmaksi:

1. Ystävyyteen liittyvät syyt

Sinulla on joku, jolle kertoa kaikki mietteesi ja murheesikin. Koiralle voi kertoa kaiken. Koira on ihmisen paras ystävä; lojaali kuuntelija.

2. Mielenterveydelliset syyt

Koira tuo onnea ja iloa omistajalleen. Koiran seura tekee olosi rauhallisemmaksi ja rennommaksi, mikä vähentää stressiä ja lisää onnellisuuttasi. Koiran kanssa leikkiminen lisää dopamiinia ja serotoniinia aivoissasi, mitkä vaikuttavat muun muassa tyytyväisyyteesi.

3. Fyysiset syyt

Koira lisää aktiivisuuttasi liikunnan suhteen, mikä lisää fyysistä hyvää oloasi.

4. Lasten terveydelliset syyt

Lapset, jotka ovat kasvaneet koirien kanssa, ovat vähemmän alttiita ekseemalle eli atooppiselle ihottumalle, kuin ne, jotka ovat eläneet kissojen kanssa tai eivät minkään lemmikin kanssa. Koiraperheissä kasvaneilla lapsilla on myös vähemmän allergioita.

5. Omat terveydelliset syyt

Koiralle juttelu ja sen taputtelu vähentää verenpainetta ja siten erilaisia elimistön, kuten sydämen, sairauksia.

6. Sairauksista toipumiseen liittyvät syyt

Tutkimusten mukaan koiran omistajat paranevat sairauksista, kuten sydänkohtauksista, paremmin kuin ne, joilla ei ole koiria.

7. Apuun liittyvät syyt

Koirat ovat erityisen hyviä apureita erilaisiin palvelus- ja hälytystehtäviin. Koirat voivat hyvin koulutettuina muun muassa auttaa lääkkeiden tuomisessa, ja ne osaavat tunnistaa muun muassa epileptisen kohtauksen.

8. Lasten kouluun liittyvät syyt

Tutkimukset ovat osoittaneet, että koiraperheissä on vähemmän lasten poissaoloja koulusta. Lapset ovat terveempiä.

9. Lasten itsearvostukseen liittyvät syyt

Tutkimusten mukaan koiraperheiden lapsilla on korkeampi itsearvostus.

10. Tunnesiteisiin liittyvät syyt

Koirat ja ihmiset muodostavat tiiviin suhteen. Koira saattaa etsiä omistajansa vaikka 4 500 kilometrin päästä, kuten kuuluisa tarina Bobbie-ihmekoirasta kertoo.

11. Vahtimiseen liittyvät syyt

Koirat, ja eritoten tietyt rodut, ovat erinomaisia vahteja. Varsinkin rottweilerit, saksanpaimenkoirat ja skotlanninterrierit ovat kuuluisia vahtikoiran kyvyistään.

12. Sosiaaliset syyt

Koirat saavat sinut tutustumaan uusiin ihmisiin helpommin. Koirat aloittavat ihmisiä herkemmin tuttavuuden tekemisen uusiin henkilöihin ja toisiin koiriin.

13. Hauskuuteen liittyvät syyt

Koiran seurassa ei ole koskaan tylsää. Koiran kanssa voi harrastaa ja tehdä monenlaisia asioita. Sitä voi kouluttaa tai sen kanssa voi vaikkapa leikkiä.

14. Uskomattomat pelastumiseen liittyvät syyt

Koira voi todellakin – uskomatonta kyllä – pelastaa elämäsi. Koirat voivat muun muassa haistaa syövän kehittymisen ihmisessä.

15. Stressiin liittyvät syyt

Koirat vähentävät omistajansa kokemaa stressiä tutkitusti.

16. Itsekehitykseen liittyvät syyt

Koirat kehittävät meitä itseämme paremmiksi ihmisiksi. Koirat opettavat meille muun muassa vastuuta, rauhallisuutta, epäitsekkyyttä ja sitoutumista.

Oletko sinä näistä samaa mieltä? Kommentoi alla!

Lähteet: Huffpost