Milloin viimeksi olet esimerkiksi piirtänyt jotain tai ihaillut auringonlaskua ilman, että koetat ikuistaa sen kuvaksi älypuhelimellasi?

Monilla on nykyisin älypuhelin ja sellaisen omaavat tekevät yhä useammin asioita älypuhelimella niitä ikuistaen tai sen avulla. Älypuhelimista on tullut yhtä tärkeitä kuin vaikkapa lompakosta; poistu kotoa ilman sitä ja paniikki iskee.

Mutta ei ole kauaa siitä, kun tilanne oli toinen. Ilman älypuhelimia ihmisten aktiviteetit olivat toisenlaisia.

Seuraavan kerran, kun kaipaat tekemistä, vilkaise alla olevaa listaa ja tee vaihteeksi jotain ilman älypuhelintasi:

1. Maalaa tai piirrä jotain

Nykyisin myös älypuhelimeen saa sovelluksia, joilla pystyy piirtämään, mutta ottamalla kynän tai pensselin oikeasti käteen voi koettaa helpottaa stressiä ja ahdistusta. Lapsena tehdystä hauskanpidosta voi siis olla erilaista iloa aikuisena.

2. Käytä herätyskelloa puhelimen herätyksen sijaan

Tutkimukset ovat Huffington Postin mukaan osoittaneet, että jos nukut puhelin tyynysi alla, voivat unesi häiriintyä.

3. Anna aikaa lemmikillesi lemmikkivideoiden katsomisen sijaan

Tuoreen tutkimuksen mukaan 20 prosenttia eläinten omistajista valitsisi älypuhelimensa lemmikin hellimisen sijaan. Lemmikin omistamisen on kuitenkin kerrottu vähentävän stressiä,  joten jos omistat lemmikin, anna sille aikaasi ja huomiotasi ja pistä puhelin syrjään välillä.

4. Mene ulos vaeltelemaan ilman karttasovellusta ja ota avuksesi vanha kunnon paperinen kartta

Varmista vain, että osaat lukea karttaa, joka ei anna suoraan reittiohjeita, jotta et eksy.

5. Mene ulos syömään ystäviesi kanssa

Ruokaa kuuluu syödä, ei kuvata Instagramiin. Seuraavan kerran, kun olet ystäviesi kanssa ulkona syömässä, tehkää diili: se, joka ensimmäisenä katsoo puhelintaan, maksaa laskun.

6. Pelaa älypelejä paperilla

Flash-pohjaisten pelien sijaan osta kaupasta vaikka ristikkolehti ja täyttele sitä aikasi kuluksi. Se voi saada sinusta jopa tuotteliaamman ja tehostaa luovuuttasi.

7. Valitse oikea kirja e-kirjan sijaan

Lukemisella on lukuisia etuja. Hyvän tarinan vietävissä oltua stressi voi vähentyä, saatat nukkua paremmin ja muuttua empaattisemmaksi.

8. Selaa vanhoja valokuva-albumeita

Ei, ei niitä, jotka on Facebookissa vaan ihan oikeita albumeita. Tutkimusten mukaan nostalgisointi on hyvästä ja menneisyyden muistelu voi tehostaa optimismia tulevaisuuden suhteen.

9. Vaihda konsolipelien soittimet oikeisiin

Rock Bandin pelaaminen voi olla hauskaa, mutta voit tehdä ihmeitä hyvinvoinnillesi ottamalla käsiisi esimerkiksi oikean kitaran. Soittamaan oppiminen voi vähentää stressiä ja auttaa pitämään muistisi paremmassa kunnossa. Etkö osaa soittaa? Ei huolta, aina voi yrittää ja opetella!

10. Katso auringonnousu tai -lasku ilman, että koetat ikuistaa sen

Se on itse asiassa paljon kauniimpi, kun katsot sen omin silmin etkä puhelimen näytön läpi koettaessasi ottaa siitä kivaa kuvaa.

11. Unohda Spotify ja mene keikalle

Keikat ovat ihan oma kokemuksensa, jollaista ei saa kuuntelemalla livelevyjä tietokoneelta.

12. Tee leikekirja

Älypuhelimessasi on kuvia (tai sitten ne on siirrettynä tietokoneelle), joten miksi et teettäisi niitä oikeiksi kuviksi, jotta voit vanhana muistella niitä käsin? Tietokoneet ja muutkin tekniset laitteet eivät kestä ikuisesti ja myöhemmin voi harmittaa, jos kuviksi tallennettuja muistoja ei ole enää missään katsottavissa.

13. Unohda netin käännössivustot ja koeta opetella uutta kieltä

Yhä kansainvälistyvämmässä maailmassa ei koskaan ole pahitteeksi osata muita kieliä edes muutamaa lausetta.

14. Tuijottele tähtiä

Tähtitaivas on kaunis ja sitä voi katsella ja ihailla omin silminkin. Haasta myös muistiasi ja koeta muistella, mikä tähtikuvio on mikäkin.

15. Kasaa palapeli

Palapelin kasaamisesssa on ihan erilainen haasteensa kuin netin palikkapeleissä, joissa täytyy yhdistää kolme tai useampi samanvärinen palikka.

Lähde: Huffington Post


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia