Sängystä ylös nouseminen ei tunnu hyvältä, jos väsyttää ja varsinkin jos muistat heti, että on jo kiire päivän askareiden ääreen.

1. Sijoita herätyskello kauas sängystäsi

Olet ehkä jo kuullut tästä keinosta, jossa herätyskello laitetaan kauas sängystä? Kun se soi, pitää sinun nousta nopeasti ylös sängystä, jotta saat hiljennettyä sen ärsyttävän ääneen. Eikä tällöin tule enää kiusausta torkutella. Vaikka tämä ei tunnu ihanteelliselta tavalta, se ainakin virkistää sinut nopeasti.

2. Petaa sänkysi

Kun herätysääni on saatu hiljennettyä, petaa sänkysi, vaikka se tuntuisi kuinka inhottavalta. Se voi tuntua äärimmäisen vaikealta saavutukselta, mutta kun se on tehty, olet samalla tullut energiseksi ja valmiiksi aloittamaan päivän tehtävien suorittamisen.

3. Istu hetki sängyn reunalla

Jos herääminen tuntuu raskaalta ja jopa sängyn petaaminen on liikaa, istahda sängyn reunalle. Istu siinä muutama minuutti ja anna itsellesi aikaa herätä. Lue samalla, katsele televisiota tai mitä tahansa, joka auttaa sinua rentoutumaan.

4. Mene aurinkoon

Ainahan aurinko ei paista, mutta jos ulkona on jo valoisaa, käytä tätä valoa hyväksi. Se jos mikä virkistää sinut nopeasti.

5. Kampaa hiuksesi

Tämä voi tuntua oudolta, mutta hiuksien kampaaminenkin voit virkistää. Se voi auttaa sinua tuntemaan olosi valppaammaksi, josta on helppoa jatkaa päivän tehtävien ääreen.

6. Haistele ja maistele piparminttua

Yksi nopea tapa saada itsensä hereille, on hyödyntää piparminttua. Sen haistelu ja maistelu virkistää. Ehkä sinulla on purkkaa, jossa on piparminttua tai pidät piparminttuteen juomisesta?

7. Lue jotain fiktioita

Jos olet liian uninen keskittyäksesi töihisi, tee jotain, jossa sinun pitää käyttää aivojasi. Silloin kehosikin herää samalla. Voit toteuttaa tämän esimerkiksi, kun luet jotain fiktioihin liittyvää kirjaa, lehteä tai muuta kohdetta.

8. Roiskuttele kasvoihisi kylmää vettä

Tämä on se klassisin tapa virkistyä eli roiskuttele kasvoillesi kylmää vettä. Se jos mikä auttaa kehoasi heräämään. Jos se ei kuulosta houkuttelevalta, voit myös juoda lasillisen kylmää vettä. Sekin antaa vähän samanlaisen vaikutuksen.

9. Haistele eteerisiä öljyjä

Monet tuoksut piristävät. Haistele sellaisia eteerisiä öljyjä, jotka saavat sinut pirteäksi. Sellaisia tuoksuja, jotka piristävät, ovat esimerkiksi piparminttu, rosmariini ja sitruuna.

10. Hemmottele itseäsi

Mieti heti herätessäsi jotain sellaista, josta pidät ja josta voit nauttia heti. Ehkä se on kupillinen kahvia tai jotain kivaa vähän myöhemmin päivällä.

11. Suunnittele päivän tauot heti aamusta

Jotta päivä ei tuntuisi heti aamusta olevan liian raskas, mieti heti herätessäsi, miten aikataulutat päiväsi. Mieti milloin pidät päivän taukosi.

12. Valmistaudu aamuun jo edellisenä iltana

Jotta nukkuisit hyvin ja univajetta ei syntyisi, tee kaikkesi, jotta uni tulee nopeasti ja nukut sikeästi. Koita mennä nukkumaan ajoissa ja viilennä makuuhuone. Etsi valmiiksi vaatteet, jotka laitat seuraavana päivänä päälle. Voit myös valmistaa aamiaisen valmiiksi ja laittaa kahvinkeittimeen jo purut valmiiksi.

13. Rentoudu ennen nukkumaan menoa

Tämäkin on tehtävä, joka tehdään ennen nukkumaanmenoa. Tee asioita, joissa rentoudut ja unikin tulee nopeammin. Koita poistaa päivän aikana tulleet paineet ja stressi.

Lähde: Bustle