Vanhoja kirjoja voi käyttää hyödyksi eri tavoin muun muassa sisutuksessa ja koruissa.

Jos hyllyssäsi on vanhoja kirjoja, joiden kanssa et tiedä, mitä tekisit tai olet saanut vaikkapa lahjaksi useamman kappaleen samaa kirjaa, ei niitä kannata kuitenkaan heittää pois. Kirjoja pystyy hyödyntämään muun muassa koruissa ja kodin sisustuksessa eri tavoin.

Lue alta 12 vinkkiä tavoista käyttää vanhoja kirjoja.

1. Kortteina

Revi sivuja irti ja tee niistä erilaisia kortteja. Sivuista voi taiteilla erilaisia muotoja ja jopa kirjan hahmoja – vain mielikuvitus on rajana.

2. Tuikkukippojen ympärille

Kiedo sivuja esimerkiksi tuikkokippojen ulkpuolelle ja leikkaa sivuihin pieniä reikiä, joista valo pääsee läpi.

3. Paperikartioiksi häihin

Tee sivuista paperikartioita, joiden sisään voi laittaa erilaisia (värikkäitä) paperinpaloja ja heitellä niitä kartioista häissä, kun hääpari astelee esimerkiksi kirkosta ulos.

4. Lasinaluset

Osta keraamisia levyjä, valitse haluamasi kirjasta sivu, leikkaa se levyyn sopivaksi ja kiinnitä liimalakan ja lakan avulla.

5. Kaulakoruksi

Jos hennot leikellä lempikirjaasi, irrota sieltä haluamaasi korupohjaan sopiva teksi tai kuva. Korun voi viimeistellä lakalla tai liimaamalla kirkkaan lasikiven sen päälle, jotta korusta tulee kestävämäpi.

6. Sormuksia

Samalla tavalla kuin 5. kohdassa, voi vanhoja kirjoja käyttää hyödyksi myös sormusten tekemisessä.

7. Koristele muistio tai päiväkirja

Kirjojen sivut tuovat uudenlaista eloa esimerkiksi päiväkirjan kanteen. Valitse lempisivujasi vanhoista kirjoista ja kiinnitä ne muiston tai jonkin muun vihkon/kirjasen kanteen.

8. Salainen piilopaikka

Koverra yhdestä vanhasta kirjasta keskeltä ontto ja tee siitä piilopaikka tärkeille asioille ja esineille.

9. Koristeet

Korista kotiasi ja joulun aikaan joulukuustasi itsetehdyin kirjakoristein leikkaamalla kirjasta lyhyitä pätkiä ja liimaamalla niitä erilaisiin koristepohjiin.

10. Kaitaliinaksi

Tee vintage kaitaliina yhdistämällä sivuja yhteen teipillä ja käyttämällä koristustarkoituksiin tarkoitettu rei’itintä. Liinaa kannattaa lakata, jotta se kestää paremmin.

11. Huonekaluiksi

Kokoa ja pinoa kirjoista vaikkapa kahvipöytä tai piilota pöytälampun jalka kirjojen väliin. Muista vain liimata kirjat yhteen, jotta koko rakennelma ei hajoa, jos kirjoja sattuisi kaatumaan.

12. E-kirjojen lukulaitteen kanneksi

Käytä vanhan kirjan kansia ja loihdi niistä kannet e-kirjojen lukulaitteelle. Se sopii hyvin nostalgiselle lukutoukalle, joka on siirtynyt paperisista kirjoista digitaalisiin versioihin.

Katso lisää vinkkejä ja kuvia niistä täältä.

Lähde: Popsugar