Kun klassikkokohteet ovat jo koettu tai jos ne eivät turistitungoksen takia kiinnosta, ovat nämä kaupungit hyviä vaihtoehtoja.

Lähdettäessä matkustamaan, monet suuntaavat suosittuihin, tunnettuihin kohteisiin. Euroopassa hyviä esimerkkejä moisista kaupunkikohteista ovat Pariisi, Lontoo ja Rooma.

Tunnetuissa kohteissa on paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, mutta usein myös paljon muita matkailijoita. Klassikkokohteet voivat myös suosionsa myötä varastaa huomion muilta Euroopan kaupungeilta, jotka ovat vierailun arvoisia.

Huffington Post listasi 23 unohdettua eurooppalaista kaupunkia, joissa kannattaisi käydä jossain vaiheessa elämää. Poimimme listalta kymmenen ensimmäistä vinkiksi, jos reissulle tekisi mieli, mutta kohteen valinnassa on vaikeuksia.

Cork, Irlanti

Dublin on Irlannin pääkaupunki, mutta Huffington Postin mukaan Corkiin viitataan maan ”oikeana pääkaupunkina”. Jos etsit kaupunkia, jossa on helppo suunnistaa, paikalliset ovat ystävällisiä ja vastaanottavaisia ja paikassa on rento tunnelma, on Cork oiva valinta.

Lyon, Ranska

Tässä ranskalaiskaupungissa on eloisa yöelämä, paljon kulttuuria ja valikoimaa museoissa ja shoppailupaikoissa. Lyon on hyvä haastaja Pariisille ja siellä sijaitsee myös Ranskan suurin puisto, Parc de la Tete d’Or.

Budapest, Unkari

Budapest mielletään yhdeksi Euroopan kauneimmista kaupungeista, jolla on erottuva arkkitehtuuri ja romanttinen tunnelma. Budapestin suosio nousee koko ajan matkailijoiden keskuudessa.

Freiburg im Breisgau, Saksa

Tämä kaupunki on yksi maailman vihreimmistä. Se on tunnettu luontoystävällisestä asumisestaan, aurinkovoiman käytöstä ja siitä, ettei siellä juuri ole autoja. Yliopistokaupunkia ympäröi luonto ja Schwarzwaldin (mustametsä) vuoristoalue on myös kaupungin lähellä.

Göteborg, Ruotsi

Huffington Post kuvailee Göteborgia halvempana, coolinpana versiona Tukholmasta. Kaupungilla on luova ilmapiiri katutaiteesta trendikkäisiin kahviloihin ja arkkitehtuuriin, joka kiinnittää huomion.

Porto, Portugali

Portolla (kuvassa) on pitkä historia ja nykyisin se on värikäs, romanttinen satamakaupunki, jolla on paljon historiaa ja kulttuuria. Porto on myös portviinin syntypaikka. Kaupungin historiallinen keskusta on kokemisen arvoinen.

Maastricht, Alankomaat

Maastricht on todella kaunis kaupunki. Nuorekas yliopistokaupunki on myös sivistynyt. Maastrichtissa on kaksi pääaukiota, joista toisen luona voi ihastella katedraalia, käydä baareissa ja ravintoloissa ja toisen luota löytyy kaupungintalo.

Ljubljana, Slovenia

Slovenian pääkaupunki kuuluu myös kauniiden kaupunkien sarjaan. Se on sekoitus erilaisia kulttuureja saksalaisesta välimerelliseen. Juuri kaupungin keskustan ulkopuolelta löytyy keskiaikainen linna.

Split, Kroatia

Splitissä on paljon historiallista ihmeteltävää, kuten Diocletianuksen palatsi, Uncescon maailmanperintökohde. Split omaa kuitenkin myös toisen, viihteellisemmän uolen baareineen, ravintoloineen ja shoppailumahdollisuuksineen.

Brno, Tšekki

Tämä on hieman kuin vastakohta Prahalla. Brnossa suositaan viiniä, siellä on vähemmän väkeä ja kulttuurielämää on runsaasti. Brnossa voi vierailla esimerkiksi kryptoissa, linnoissa ja museoissa ja maistella paikallista viiniä.

Huffington Post valitsi listallaan kolmanneksi Helsingin. Voit lukea täältä, mitä pääkaupungistamme sanottiin ja mitä muita kaupunkeja listalle valikoitui.

Lähde: Huffington Post

Kommentit

Kommenttia