Nykyisin yhä useammat ovat sinkkuja omasta tahdostaan; heillä ei ole mikään kiire löytää kumppania ja olla vakiintuneessa parisuhteeseessa eivätkä he välttämättä halua sellaiseen koskaan.

Sinkkuuteen liittyy omat kuitenkin stereotypiansa ja stigmansa. Business Insiderin mukaan New Yorkin yliopiston sosilogi Eric Klinenberg on kirjoittanut Going Solo -kirjassaan, että kun aiheesta puhutaan julkisesti, esitetään yksin asuminen usein silkkana sosiaalisena ongelmana ja merkkinä vähentyneestä julkisesta elämästä.

Kaikki eivät kuitenkaan näin ajattele. Klinenbergin mukaan vuosikymmenten ajan yhteiskuntatieteilijät ovat olleet huolissaan siitä, että ihmisten sosiaaliset kontaktit kuluvat ja meistä on tullut yksinäisten narsistien yhteiskunta.

”En ole vakuuttunut”, Klinenberg on todennut.

Kuten eivät ole joukko tutkijoitakaan, Business Insider kertoo. Useissa tutkimuksissa onkin tuotu esiin, miten sinkkuelmämän viettäminen voi vaikuttaa menestykseen elämässä – lue alta miten:

1. Sinkut ovat sosiaalisempia

Tutkimuksen mukaan verrattuna naimisissa oleviin, ovat aina sinkkuna eläneet amerikkalaiset todennäköisemmin yhteydessä ja tukena perheelleen ja todennäköisemmin auttavat, rohkaisevat ja ovat sosiaalisia ystäviensä ja naapureidensa kanssa.

Klinenbergnin mukaan vaikka melkoinen ulkoinen paine voi johtaa itsensä epäilemiseen, ei sinkkuna oleminen tuomitse ketään elämään elämäänsä yksinäisenä tai eristyksissä.

”Päinvastoin, todisteet osoittavat, että yksin asuvat kompensoivat olemalla sosiaalisesti aktiivisempia kuin he, jotka asuvat muiden kanssa ja kaupungit, joissa on paljon sinkkuja, nauttivat kukoistavasta julkisesta kulttuurista”, Klinenberg on todennut kirjassaan.

2. Sinkut nukkuvat paremmin

Hyvät yöunet ovat tärkeät hyvinvoinnin kannalta ja Business Insiderin mukaan se onnistuu helpommin, kun nukkuu yksin.

”Siinä ei ole mitään pyhää, että aina nukkuu yhdessä. Tämä on amerikkalainen romanttinen harhaluulo”, Arianna Huffington sanoi Business Insiderin haastattelussa.

Kysely on myös selvittänyt, että sinkut nukkuvat enemmän, keskimäärin 7,13 tuntia yössä, verrattuna parisuhteessa oleviin, leskiin, kihloissa oleviin, naimisissa oleviin, avioeron kokeneisiin ja asumuserossa oleviin.

3. Sinkkunaisten seksielämä on parempi

Tutkimusten mukaan naimisissa olevat harrastavat enemmän seksiä, mutta jos kyse on laadusta määrän sijaan, on sinkuilla tilanne parempi, kertoo INSIDER. Tutkimus toi ilmi, että sinkkunaiset kertoivat olevansa tyytyväisempiä seksielämäänsä kuin naimisissa olevat naiset. Miesten kohdalla tilanne vaikuttaisi olevan päinvastoin, mutta aihetta ei ole niin paljon tutkittu.

4. Sinkuilla on vähemmän luottokorttivelkaa

Debt.comin tutkimus selvitti, että sinkuilla on epätodennäköisemmin luottokorttivelkaa verrattuna naimisissa oleviin pareihin.

5. Sinkkunaisille maksetaan parempaa palkkaa

W. Bradford Wilcoxin ja Robert Lermanin tutkimus väittää, että naiset saavat suurempaa palkkaa, kun ovat sinkkuja verrattuna naimisissa oleviin naisiin. Business Insiderin mukaan tutkimuksessa selvisi, että 28-30-vuotiaat sinkut tienaavat 1 349 dollaria enemmän vuodessa verrattuna naimisissa oleviin naisiin. Sen sijaan 44-46-vuotias sinkkunainen tienaa 1 465 dollaria enemmän kuin samaan ikäryhmään kuuluva naimisissa oleva nainen.

6. Sinkkumiehet tekevät lyhyempää työpäivää

5. kohdan tutkijat paljastivat myös, että 28-30-vuotiaat sinkkumiehet tekevät 441 tuntia vähemmän töitä kodin ulkopuolella vuodessa kuin naimisissa olevat miehet. 44-46-vuotiaiden miesten osalta sinkut tekevät 403 tuntia vähemmän töitä.

7. Sinkut kuntoilevat enemmän

Marylandin yliopiston tutkimuksen mukaan 18-64-vuotiaat, jotka eivät ole koskaan olleet naimisissa, kuntoilevat enemmän joka viikko kuin he, jotka olivat joko naimisissa tai käyneet läpi avioeron. Toinen tutkimus selvitti, että naimisissa olevat miehet oliat 25 prosenttia todennäköisemmin ylipainoisia tai liikalihavia sinkkumiehiin verrattuna.

8. Sinkut viettävät enemmän aikaa vapaa-ajan aktiviteettien parissa

Sinkut puuhastelevat erilaisten vapaa-ajan aktiviteettien parissa enemmän kuin naimisissa olevat, olipa niitä tekemässä sitten yksin tai muiden kanssa. Sinkut viettävät keksimäärin 5,56 tuntia päivässä vapaa-ajan aktiviteettien parissa, kun taas naimisissa olevat tekevät niin keskimäärin 4,87 tuntia.

Business Insiderin mukaan jos tätä pilkkoo enemmän osiin, käyttävät sinkut keskimäärin noin kolme minuuttia enemmän päivässä urheiluun, kuntoiluun ja virkistystoimintaan, noin 16 minuuttia enemmän päivässä television katsomiseen ja nin 15 minuuttia enemmän pelien pelaamiseen ja vapaa-ajan tietokoneen käyttöön.

9. Sinkut kertovat kokevansa enemmän henkilökohtaista kasvua

Tutkimus, johon osallistui tuhat sinkkua ja 3 000 naimisissa olevaa, paljasti, että sinkut todennäköisemmin kertoivat tunteneensa, että heidän elämänsä on ollut jatkuvaa oppimisen, muuttumisen ja kasvun prosessia. He myös ajattelevat, että on tärkeää kokea uusia asioita, jotka haastavat sen, miten ajattelee itsestään ja maailmasta.

10. Sinkkunaiset saattavat olla onnellisempia

Useiden tutkimusten mukaan naiset eivät ole onnellisempia häiden jälkeen ja vaikuttavat olevan onnellisempia, kun ovat sinkkuja tai asuvat yksin, kertoo INSIDER. Miehet sen sijaan ovat onnellisempia avioliitossa, mutta tutkimusten mkaan hekin alkavat olla parempia olemaan onnellisempia sinkkuna.

Lähde: Business Insider, INSIDER