Aivan jokaisen kannattaa lisätä lohi ruokavalioonsa!

Kukapa meistä ei haluaisi panostaa terveelliseen syömiseen ja lisätä siten omaa hyvinvointiaan? Yksi parhaista tavoista siihen on lohen syöminen.

Lohi on todella monipuolinen ja terveellinen kala, ja lisäksi vielä herkullinen ja helppo valmistaa. Lohi on myöskin melko edullinen moniin muihin kaloihin verrattuna.

Lohen syömisessä on paljon terveyshyötyjä. Seuraavat 10 hyötyä saat, jos syöt lohta säännöllisesti.

 1. Omega-3-rasvahapot
  Lohi on pullollaan näitä tärkeitä rasvahappoja, ja ne tekevät todella hyvää verisuonillesi, erityisesti, jos tupakoit, sinulla on korkea kolesteroli tai olet ylipainoinen. Niiden on myös osoitettu vähentävän tulehdusta, alentavan verenpainetta ja vähentävän sairauksien riskitekijöitä.

 2. Proteiinia
  Kehosi tarvitsee proteiinia muun muassa parantuakseen vammojen jälkeen, suojellakseen luiden terveyttä ja estääkseen lihaskatoa. Lohi tarjoaa 22–25 grammaa proteiinia 100 gramman annosta kohti, joten tämä kala on pullollaan protskua.

 3. B-Vitamiinia
  Lohi on erinomainen B-vitamiinien lähde, joita elimistösi tarvitsee energian tuottamiseen, tulehdusten hallintaan sekä sydämen ja aivojen terveyden suojelemiseen.

 4. Sydänsairauksien esto
  Lohen nauttiminen voi auttaa suojaamaan sydänsairauksilta ja edistää sydämen ja verisuonten terveyttä.

 5. Apua painonhallintaan
  Lohen nauttiminen voi auttaa painonhallinnassa vähentämällä ruokahalua, kiihdyttämällä tilapäisesti aineenvaihduntaa ja vähentämällä vatsarasvaa.

 6. Auttaa ehkäisemään tulehdusta
  Lohi ja muut rasvaiset kalat voivat auttaa vähentämään tulehdusta, mikä voi vähentää useiden sairauksien riskitekijöitä ja parantaa tulehdustiloja sairastavien henkilöiden oireita.

 7. Voi auttaa edistämään aivojen terveyttä
  Lohen säännöllinen nauttiminen voi auttaa ylläpitämään aivotoimintaa ja vähentämään kognitiivisen heikkenemisen ja dementian riskiä.

 8. Voi parantaa mielenterveyttä
  Joissakin tutkimuksissa on havaittu, että kalan syöminen tai omega-3-rasvahappojen saannin lisääminen voisi vähentää masennuksen ja ahdistuksen oireita ja parantaa mielialaa.

 9. Parantaa näkökykyä
  Lohi sisältää ravintoaineita, kuten A-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja, jotka kaikki voivat edistää silmien terveyttä.

 10. Parantaa luiden terveyttä
  Lohi sisältää runsaasti D-vitamiinia ja fosforia, jotka voivat tukea luuston terveyttä. Joidenkin tutkimusten mukaan kalan syöminen saattaa olla yhteydessä pienempään osteoporoosiriskiin, mutta lisätutkimuksia tarvitaan.

  Kaikkien näiden hyvien puolien lisäksi lohi on vieläpä todella herkullista!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Healthline