Työkaverista voi tulla työn ohessa jotain enemmän.

Moni löytää parhaat kaverinsa kouluaikoina, mutta myös työelämässä on mahdollista muodostaa ystävyyssuhteita, jotka siirtyvät työpaikan ulkopuolelle osaksi muutakin elämää. Työkaverista voi hyvin tulla paras kaveri.

Alle onkin listattu syitä, miksi työkaveri on sinulle paras kaveri.

1. Vietät hänen kanssa eniten aikaa

Työkaverin seurassa voi helposti kulua kahdeksan tuntia päivässä, viitenä päivänä viikossa. Työkaverin kanssa myös tulee juteltua paljon enemmän – kenties enemmän kuin oman kumppanin tai muiden ystävien kanssa.

2. Laihdutusjutut

Hänen kanssaan voi jakaa laihduttamisen tuskat ja ilot sekä tukea toista, kun lounaalla esimerkiksi houkuttaisi hieman herkutella.

3. Salaisuuksien kertominen

Työviikon päätteeksi työkaverin kanssa on helppoa lähteä yhdelle, josta tuleekin toinen, kolmas ja niin edelleen. Samalla illasta tulee salaisuuksien paljastamisen ja avautumisen täytteinen ja pian työkaverisi tietää aina kaikesta kaiken ja voi tuntea sinut paremmin kuin kaverisi työpaikan ulkopuolelta.

4. Tukea parisuhdeasioissa

Eroamisen ja töiden yhdistäminen voi olla vaikeaa, mutta se helpottaa, kun työpaikalla on olkapää, jota vasten nojata ja purkaa tuntemuksiaan tauon aikana.

5. Toisten tapojen tunteminen

Kun päivästä monta tuntia menee yhdessä aikaa viettäen töitä tekemällä, oppii toisen tuntemaan tosi hyvin tavoista aina siihen, miten reagoi paineen alla ja tästä huolimatta ystävyys kestää.

6. Ei tuomitsemista

Jos sinulla tekee mieli valittaa töistäsi, kuka olisi parempi kuuntelemaan kuin paras kaveri, joka on samassa työpaikassa? Hän ymmärtää ja usein myös purkaa itse samalla tavalla sen sijaan, että tuomitsisi purkautumisesi.

7. Viihdyttävää seuraa joka päivään

Töihin on mukavampi mennä, kun tietää näkevänsä siellä ihmisen, joka kertoo hauskoja tarinoitaan elämästään ja jolle itse saat kertoa omat vastaavasi, mikä tuo mukavaa kevennystä ja viihdettä työpäivään.

8. Tietää, mitä mielessä liikkuu

Yksi katse kesken kokouksen jo paljastaa, mitä mielessäsi liikkuu ja usein näet, miten hän ajattelee samalla tavalla.

9. Oikeanlaista kahvia

Työkaveri, jos kuka tietää, minkälaisena haluat kahvisi ilman, että täytyy kysyä.

10. Työnteko on miellyttävämpää

Hänen ansiostaan töihin on mukavampi mennä ja vaikeina aikoina paras kaveri työpaikalla voi auttaa jaksamaan.

Lähde: Metro