Vaikka suhteessa tuntuisi menevän kuinka hyvin, ei kannata tuudittautua koskaan siihen ajatukseen, että suhde olisi niin kestävä, että mikään ei sitä voisi rikkoa.

On monta tapaa, jolla voi pilata todella kestävältäkin tuntuneen suhteen. Jos haluat suhteenne kestävän, katso miten ei ainakaan kannata toimia. Ei edes, vaikka tuntuu siltä, että suhteenne kestäisi mitä tahansa. Jokainen suhde on sellainen, jota pitää vaalia parhailla mahdollisilla tavoilla.

Nämä 10, osa aika mitättömältä tuntuvaa tapaa, voivat pilata suhteenne

1. Epävarmuus 

Mikään ei ole pahempaa kuin jatkuvasti kyseenalaistaa kumppanisi, etenkin hänen rakkautensa sinua kohtaan. Tämä voi silloin tuntua jopa pakkomielteenä täydellisestä suhteesta, jolloin voi käydä juuri toisinpäin ja suhteeseen tulee kolhuja.

2. Valehtelu ja huijaaminen

Ihmiset valehtelevat pienistäkin asioista. Jos kumppanisi huomaa, että valehtelet hänelle paljon tai huijaat häntä usein, voi hänen luottamuksensa sinuun mennä. Silloin pieneltä mitättömältäkin tuntuva valhe voi kasvaa suureksi ongelmaksi.

3. Rikot yhteisiä sopimuksianne

Jos teillä on yhteisiä sopimuksia, miten toimitte suhteessanne ja rikot niitä, ei se tee suhteellenne hyvää. Sellainen voi suistaa suhteen nopeastikin hajoamispisteeseen.

4. Liian korkeat odotukset

Ihmisillä on erilaisia odotuksia, jotka voivat liittyä esimerkiksi siihen millaisessa ympäristössä on kasvanut. Jos teillä on erilaiset odotukset suhteestanne, voi se johtaa lopulta suhteen hajoamiseen. Parasta olisi hyväksyä toinen sellaisena kuin hän on, eikä yrittää muuttaa häntä.

5. Riidat jäävät selvittämättä

Onko teillä ollut riitoja, joita ette ole selvittäneet kunnolla. Se voi johtaa kaunoihin, vaikka riita olisi oikeasti liittynyt aika vähäpätöiseen asiaan.

6. Kuluttaa liikaa

Jokaisella on budjetti, jonka verran voi kuluttaa. Se on usein niin, että naisella se on pienempi kuin miehellä. Mutta jos yhdessä asetettu budjetti ylittyy liian usein, aiheuttaa se suhteeseenkin ongelmia.

7. Yksitoikkoisuus

Yksitoikkoiselta tuntuva suhde ei ole välttämättä huono asia. Mutta se on vain yksi mielipide. Ehkä sinä selviäisit vähemmälläkin toiminnalla, mutta aina kannattaa kokeilla jotain uutta, joka virkistää myös parisuhdetta.

8. Liian kriittinen

Yksi asia, joka pariskuntien tulisi tehdä toisilleen, on se, että toisen virheitä ja heikkouksia ei tulisi pitää suhteen kannalta minään ongelmana. Toista tulisi tukea niissä eikä vain antaa niistä kritiikkiä.

9. Toisen satuttaminen vihaisena

Aina kun ollaan vihaisia, tulee helposti sanottua ja tehtyä jotain, jota myöhemmin katuu. Se voi satuttaa kumppania niin paljon, että suhde kärsii liian paljon. Ehkä kannattaisi laskea ensin kymmeneen, ennen kuin sanot hänelle jotain ikävää?

10. Liian kiireinen elämä

Työn, ystävien ja perheen tasapainon suhteuttamisessa jää suhde usein huomiotta. Sekin tarvitsee aikaa ja huolenpitoa. Jos näin on käynyt jo pitemmän ajan eikä suhdetta ole ehditty vaalimaan, voi suhde hajota.

Lähde: Standard